“אציל נפש, השראה”: מרצה בכירה באונ’ ת”א ספדה למחבל הנתעב

חרדים 10
|
ב' ניסן התשפ"ד / 09.04.2024 21:01
ענת מטר, מרצה בכירה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, כתבה הספד על המחבל וליד דקה שהיה מעורב בחטיפת ורצח החייל משה תמם הי”ד • מטר: “עוד אכתוב על וליד דקה, האינטלקטואל, החבר, אציל הנפש, ביתר הרחבה, כשאצליח למצוא מילים”

ד”ר ענת מטר, מרצה בכירה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, כתבה אתמול (שני) הספד על המחבל שהיה מעורב בחטיפת ורצח החייל משה תמם הי”ד בשנת 1984.

“עוד אכתוב על וליד דקה, האינטלקטואל, החבר, אציל הנפש, ביתר הרחבה, כשאצליח למצוא מילים”, כתבה.

דקה מת ממחלת הסרטן בבית החולים אסף הרופא. ישראל מסרבת לפי שעה לשחרר את גופתו.

לפי דיווח בערוץ 14, המרצה הבכירה באוניברסיטת ת”א החליטה להביע את כאבה על מותו של המחבל, מבלי לציין אף לרגע שהיה מעורב בחטיפה ורצח חסר רחמים של החייל הי”ד.

בפוסט בפייסבוק כתבה: “בסוף הדרך האיומה, התפללנו שישוחרר לפחות מטעמי בריאותו המתדרדרת. בעסקה לשחרורו של גלעד שליט שוחררו כמה אסירים אזרחי ישראל, בהם חברים קרובים של וליד. אולם לא הוא”.

היא המשיכה לתאר אותו כדמות טראגית בסיפור, ואמרה כי שמח שגלעד שליט שוחרר, שוב, מבלי להזכיר שהיה בעצמו מעורב בחטיפה ורצח של חייל אחר ב-1984.

היא סיימה את הפוסט: “אוי כמה שאנחנו אומללים ומטומטמים. אוי וליד, וליד.”

רבים מחבריה שהגיבו בפוסט תמכו והצטערו אף הם על “מותו הטראגי”, מבלי להזכיר את הפשע הנתעב שעשה.

אחד המגיבים שהתייחס לפשע, כתב על המחבל בחמלה ויצא נגד בני משפחת תמם שבירכו על ההחלטה שלא לשחרר אותו מוקדם יותר: “שמעתי הבוקר את אחת מקרובות משפחת תמם שניהלה את המאבק נגדו. הסתבר לי שזה היום יום של שמחה עבורה. אין בעיני שום סימפטום להתבהמות שהחברה הישראלית עברה מאשר השידור של השמחה הזאת, אני יכול להבין אולי (תאמת לא) את רגשות הנקם של משפחות שכולות. אבל בשום פנים ואופן לא את העובדה שמשדרים את זה”.

פוסט ההספד שלה מטר נמחק לאחר כמה שעות מהפייסבוק, אולם היא פרסמה פוסט נוסף בו כתבה, לצד תמונות שלו עם משפחתו: “היה שלום, חבר יקר ואהוב. היית ותהיה מקור השראה אינסופי.

“הלב אתכן, סנאא ומילאד. עם אסעד וכל המשפחה. ועם העם הפלסטיני כולו, שאיבד היום אחד מבניו המעולים ביותר”.

מאוניברסיטת תל אביב נמסר: “אוניברסיטת תל אביב מגנה ומוקיעה מכל וכל את דבריה של ענת מטר. מדובר בהתבטאות פרטית שלא במסגרת האקדמית. הדברים ייבחנו בהמשך בהתבסס על מדיניות האוניברסיטה בעניין חופש הביטוי”.