כל היתרונות בצלחת אחת: מתכון טעים למרק אפונה חורפי מנצח
רכיבים (6 מנות):
• 2 כפות שמן זית
• בצל אחד גדול, חתוך קטן
• 2 שיני שום פרוסות
• שקית אפונה קפואה
• מלח, פלפל, פלפל לבן
אופן הכנה:
1. לטגן בסיר רחב שמן זית.
2. להוסיף לסיר את הבצל ושתי שיני השום.
3. להוסיף את האפונה שהשרינו במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה ולערבב היטב.
4. להוסיף: מלח, פלפל וכפית פלפל לבן, לפי הטעם.
5. כשהאפונה מעורבבת להוסיף מים רותחים לסיר, עד לכיסוי מלא של האפונה.
6. להוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
7. להביא לרתיחה ולבחוש מדי פעם.
8. לבשל עוד 15 דק’ על אש קטנה
9. כשמתקרר, בעזרת בלנדר מוט לטחון קלות את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.
תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת חברת הרבלייף: “אפונה היא צמח ממשפחת הקטניות. יתרונותיה הבריאותיים רבים מאוד: היא דלה בשומן ועשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים. בכך, מאטה את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם ומונעת עמידות לאינסולין וטרום סכרת. הסיבים גם מסייעים לתנועתיות במעיים ולמניעת עצירויות.
“כמו כן, האפונה עשירה בוויטמין B (B1, B2, B3, B6) המסייעים בתהליכים רבים בגוף, לרבות באלו הקשורים להפקת אנרגיה וחילוף חומרים וכן בוויטמין – נוגד חמצון חזק ובויטמין K שמסייע לספיגת הסידן בגופנו ולמניעת אוסטאופורוזיס.
“בנוסף, האפונה עשירה בנוגדי חמצון: פלבנואידים, קרוטנאידים, פוליפנולים וחומצה פנולית וכן, כאמור, בוויטמין C שגם הוא נוגד חמצון חזק – כל אלו עוזרים במניעת דלקות והגנה מפני חומרים לא רצויים כגון רדיקלים חופשיים שפוגעים בתאים. כל אלו הן סיבות מצוינות לאכול אפונה, קפואה או יבשה.”
תגובות
אין תגובות