ראש מל”ל לשעבר: אין דרך להחזיר את החטופים בלי להרוג את סינוואר

תא"ל (מיל') פרופ' יעקב נגל, לשעבר ראש המטה לביטחון לאומי: "לא יכול להיות מצב בדרום ובצפון כמו בשישה באוקטובר"• "תזכור כמה טילים נורו על ישראל כל יום לפני חודשיים וכמה היום. תזכור כמה חמאסניקים נהרגו, כמעט 50 אחוזים מהכוח הלוחם של החמאס הושמד"
חרדים 10
ב' שבט התשפ"ד / 12.01.2024 11:38

136 ישראלים עדיין מוחזקים בשבי החמאס בעזה, כאשר האמריקנים לוחצים על ישראל להכניס סיוע הומניטרי ולהפחית את המתקפה ברצועה.

אריה אלדד ורון קופמן שוחחו ב־103fm עם תא”ל (מיל’) פרופ’ יעקב נגל, לשעבר ראש המטה לביטחון לאומי, על המערכה.

“אי אפשר לגמור את הלחימה, כי זו תהיה פגיעה בחטופים. המשך הלחימה מביא אותנו יותר קרוב אליהם, להפסיק את הלחימה אסור”, הכריז פרופ’ נגל על קריאת משפחות חטופים לשחררם בכל מחיר, גם במחיר של הפסקת הלחימה. “אין דרך להחזיר את החטופים בלי להרוג את סינוואר ולהמשיך את הלחימה. אם תפסיק את הלחימה – תוך 4־5 חודשים החמאס יתחדש, יתעצם וכל מה שהיה בשבעה באוקטובר חזרנו לשם. זה לא יכול להיות יותר, אי אפשר לחזור לשישה באוקטובר. צריך להיות שינוי מהותי במה שקורה בדרום ובצפון. אין לנו ברירה אחרת, אחרת העם לא ייתן והצבא לא ייתן – לא יכול להיות מצב בדרום ובצפון כמו בשישה באוקטובר, העסק הזה לא יכול לחזור למה שהיה”.

פרופ’ נגל הבהיר: “מדובר פה על המלחמה הצודקת ביותר שהייתה בעם ישראל, והיא תהיה ארוכה. השגנו חלק גדול מהמטרות, יש דבר אחד שבפירוש לא השגנו – החזרת כל החטופים, שם הייתה תקווה שזה יקרה יותר מהר, אבל חיות האדם האלה עושים את הדבר הנבזי ביותר, ואותו סינוואר שבסוף נגיע אליו, יושב, שומע את הקולות של מי שמעליו בחאן יונס, אבל הוא מוקף בחטופים. אני חושב שעמדנו בהרבה מאוד יעדים. המטרה הייתה שאנחנו רוצים להשמיד את החמאס, ולא הגענו אליה עדיין”.

הוא הדגיש: “כרגע עזה מחולקת לשלוש גזרות – בצפון אנחנו קרובים מאוד להשלמת מטרת הלחימה בעזה העילית, אנחנו נמצאים בעיצומו של השלב השני במרכז הרצועה ובחאן יונס ונגיע גם לרפיח. שבע חטיבות עובדות שם, חלק גדול מיכולותיו של החמאס, תזכור כמה טילים נורו על ישראל כל יום לפני חודשיים וכמה היום. תזכור כמה חמאסניקים נהרגו. כמעט חמישים אחוזים מהכוח הלוחם של החמאס הושמד.

“מהדרג הבכיר בחמאס לא הגענו למספרי 1 ו־2, גדודים שלמים של חמאס בצפון לא קיימים יותר, כל גדודי החמאס ברפיח עדיין קיימים ולכן המלחמה תיקח עוד הרבה זמן. מי שלא מבין את זה, לא מבין מול איזה אויב אנחנו עומדים”.

“ישראל צריכה לפגוע באיראן”

באשר לתקיפות החות’ים והאיום מצידם, אמר: “מצרים ניזוקה, ספינות לא מגיעות לתעלת סואץ, וכמובן שגם ישראל, אבל הבעיה של חופש השיט בים האדום, העובדה שאוסף של טרוריסטים, כולם פרוקסים של איראן, גם מה שקרה בדרום, גם בסוריה, בים האדום ובמקומות אחרים זו איראן. הגיע הזמן גם לפגוע בה. הבעיה היא העולם – ישראל לא צריכה לפתור את כל בעיות העולם, אם לא תהיינה ברירה היא תעשה את זה. ישראל צריכה לפגוע באיראן.

“יש סנקציות קשות על איראן, לדעתי הרבה פחות קשות ממה שהיה צריך להיות. אני חשבתי תמיד, בתור מי שעסק בנושא האיראני, איראן מה שיכול להביא אותה או לשולחן או לוותר זה שני דברים – איום צבאי אמין וסנקציות כלכליות משתקות.

“היו סנקציות משתקות, יש עדיין כבדות מאוד על איראן, מצבה הכלכלי הוא רע, יותר טוב מלפני שנתיים כיוון שהסינים והרוסים הם לא אלו שאנחנו יכולים להשפיע עליהם. יש מאבק גלובלי בעולם והסינים והרוסים החליטו לחדש את כל הקשרים הכלכליים שלהם עם איראן”.

על הקשר הסיני־איראני־רוסי, והתעצמות איראן כתוצאה מכך, הסביר פרופ’ נגל: “הסינים קונים היום כשמונים אחוזים מכל הנפט של האיראנים. הרוסים שבהתחלה עוד היו בסדר כרגע הם במאבק גלובלי עם האמריקנים ולא רק שהם עוזרים לאיראן, הם נעזרים באיראנים. יש סנקציות, איראן סובלת, המטבע שלה ירד בחמישים אחוזים, העם שם סובל מאוד אבל שם יש דיכוי מוחלט, הדרך היחידה לפתור את הבעיה האיראנית היא להחליף את הממשל. ארה”ב לא נופל לה האסימון שאומר שעם איראן לא עושים הסכמים, עם איראן עובדים בכוח”.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות