נתניהו: “חייבים להמשיך, רק הלחץ הצבאי יביא לשחרור החטופים”
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ מקיימים הערב (מוצאי שבת) מסיבת עיתונאים בקריה בתל אביב.
נתניהו התייחס תחילה לירי בשוגג שהרג את שלושת החטופים: “אזרחי ישראל, אנחנו במלחמה על קיומנו. במלחמה הזו חייבים להמשיך עד הניצחון למרות הלחץ הבין לאומי והמחיר הכבד מנשוא בנפול בנינו ובנותינו היקרים. אנחנו אבלים על מות שלושה מחטופינו.
“כשעדכנו אותי על הטרגדיה – זה הלם בי. הם שרדו את התופת 70 יום, נגעו בגאולה, ואז קרה האסון. זה שבר לי את הלב, זה שבר לאומה כולה את הלב. ליבנו יוצא למשפחות בשעת יגונן הכבד. חשוב לי לחזק גם את לוחמינו שמחרפים את נפשם. אנחנו עושים ונעשה הכול כדי לשמור על חיי לוחמינו, כל אחד ואחת מהם יקר. נשתמש בכל האמצעים כדי שלא ייפגעו.
“מאז הטרגדיה עולה מחשבה אחת – מה היה קורה אילו רק דבר אחד היה אחר. אני בטוח שהמחשבה הזו משותפת לכולכם. אי אפשר להחזיר את הזמן לאחור. מי שלחם בשדה הקרב יודע שהמרחק בין ניצחון לאסון – כחוט השערה. נפיק וניישם את הלקחים”.
נתניהו הוסיף: “לא נרפה מהמאמץ הצבאי והמדיני להחזיר את החטופים. הלחץ הצבאי הכרחי להחזרת החטופים ולהשגת הניצחון. בלעדיו לא היינו משיגים את המתווה ורק המשך הלחץ יביא לשחרור כל החטופים. ההנחיה לצוות המו”מ מבוססת על הלחץ הזה – בלעדיו אין לנו כלום”.
ראש הממשלה התייחס במסיבת העיתונאים להמשך הלחימה ברצועת עזה: “גם בימים אלו, בקרבות קשים בג’באליה ובסג’עייה ובח’אן יונס, נפלו המכבים בני זמננו במאבק נגד אויב. איבדנו גיבורים יקרים שנפלו בשדה הקרב בשביל שנוכל להמשיך לחיות בארצנו. יחד איתכם אני מחבק את המשפחות השכולות ובוכה איתם. כבן למשפחת השכול אני יודע שעד יומם האחרון הן לא יפסיקו לבכות את מה ואת מי שאבד.
“שוחחתי עם הוריו ועם אלמנתו של מג”ד 13 שנפל השבוע בגבורה. אמרתי להם את מה שאני שאומר לכל אחיי ואחיותיי למשפחת השכול – הכאב לא ירפה אבל יש נחמה שנבטיח שלא נפלו לשווא, נמשיך להילחם עד הסוף”.
הוא הדגיש: “העברתי את הנחישות ליועץ לביטחון לאומי של ארה”ב. אני מעריך את התמיכה של ארה”ב ואני חוזר ואומר לידידינו: אנחנו נחושים יותר מאי פעם להילחם עד הסוף. נחסל את החמאס, נחזיר את חטופינו, ונבטיח שאין גורם בעזה שמחנך לטרור ומשלח לטרור. אני אומר זאת לכל העולם ואני עומד על כך גם הערב. זו לא פוליטיקה, זו מדיניות וזה רצון של רוב עצום בעם”.
נתניהו אמר עוד: “לא אתן למדינת ישראל לחזור על אוסלו שהביא לעזה את הגורמים הקיצוניים בעולם הערבי. הוויכוח בין חמאס לפת”ח זה לא אם נחסל את מדינת ישראל, אלא רק איך לעשות זאת. לפי סקר, 82% מהפלסטינים ביו”ש מצדיקים את הטבח, ועד רגע זה בכירי הרשות הפלסטינית מסרבים לגנות אותו וחלקם מהללים אותו. הם ישלטו בעזה? לא למדנו כלום? לא אתן לדבר הזה לקרות. חשוב להבהיר זאת כבר עכשיו.
“בין ידידים חשוב לומר את האמת ולא לפתח אשליות. אחרי חיסול החמאס, עזה תהיה מפורזת, בשליטה ישראלית ביטחונית, ולא יהיה בה שום גורם שיאיים עלינו ויחנך את ילדיו לטרור. הניצחון ייקח זמן ואנחנו נחושים להמשיך עד הסוף. שום דבר לא יעצור אותנו עד שנשיג את הניצחון. יחד נלחם ויחד ננצח”.
בפתח דבריו של שר הביטחון יואב גלנט, הוא התייחס לתקרית הירי בשוגג למוות בשלושה מהחטופים. “בערב הקשה הזה עם ישראל כולו כואב את כאבם של משפחותיהם של שלושת החטופים שנהרגו בנסיבות טרגיות וכואבות מאוד. בשבת שוחחתי עם המשפחות, שמעתי את הכאב, ואלו היו שיחו טעונות וקשות.
“כשר הביטחון אני מקבל אחריות לכל שקורה במערכת הביטחון במלחמה, להישגים ולמחירים וגם לטעויות הקשות. כך היה גם באירוע של אתמול. חיילי צה”ל לא התכוונו להגיע אל האירוע של אתמול – אבל כתוצאה משגיאות קשות הגענו אליו. התחקיר הועבר ויגיע לחיילים ואני מקווה שיוטמע כמה שיותר מהר.
“סג’עייה היא שכונה של טרור. משם נפתחה ההתקפה ב-7 באוקטובר ובאירועים אחרים”, המשיך גלנט. “כוחות צה”ל לחמו שם לפני שנים והקרבות היו שם קשים. הטרור שם נוכח בכל סמטה ובכל בית. בתים ממולכדים, עם מארבים ומטענים, טייפ שמופעל עם זעקות תינוק כדי שחיילים ייכנסו לדירה ואז יפעילו עליהם מטען. זה אחד האירועים הקשים שזכורים לנו – כפסע מהצלחה לבין האירוע הקשה שאת הנעשה בו אין להשיב”.
הוא הוסיף: “מחיר המלחמה כבד ואנחנו משלמים אותו יום-יום, אבל אתה יודע למה אתה מכוון כשאתה לוחם למען מטרה ראויה. אנחנו נאלצים לשלם מחיר ואנחנו נכונים לעשות זאת בשביל חיסולו הצבאי והשלטוני של חמאס והשבת כל החטופים לביתם ולמשפחותיהם. אני מאמין בצדקת הדרך. חייבים להילחם וחייבים לנצח. בתמרון השגנו הישגים רבים וחשובים ובראשם הלחץ הגדול שגורם לחיסולם של אלפי מחבלים, השמדת מפקדותיהם ואזורי השליטה והפיקוד, הגעה למנהרות – וגם הגעה למתווה שהשיב חטופים הביתה. זה מסמל שחמאס מבין רק כוח.
“אם היינו נשארים על הגדר, דבר לא היה קורה. הלחץ השיג מטרה כפולה אבל יש מחירים. כוחותינו נלחמים בכל יום, מתחת לאדמה עושים פעולות ומגיעים להישגים שאין דומה להם. מצד שני מחרפים את נפשם. אנחנו חייבים להתייצב מאחוריהם, הם האבות והבנים שלנו. למלחמה יש מחיר. זו שעה קשה לכולנו, לאלפי הלוחמים שברצועה, ואני מבקש לחזק את ידיהם ולהצדיע להם. המשיכו עד הניצחון המוחלט. זו תהיה מלחמה ארוכה וממושכת. של נחישות לאומית שבה הרצון הלאומי שלנו יגבר על יכולותו של הצד השני, הצדק והאמת איתנו”.
השר בני גנץ אמר: “אנחנו נמצאים בימי מלחמה קשה, מורכבת וכואבת. בימים האלו האחריות שלנו כדרג מדיני היא להוביל את המערכה. האחריות שלנו היא להביא את החטופים הביתה ולהסיר את האיום של החמאס. האחריות הזו בתוקף, גם כשיש אירועים קשים. מי ששולח את הלוחמים אל הקרב, אחראי.
“נמצה כל דרך להשיב את החטופים הביתה, אנחנו נחושים, ואין דרך, מתווה ואמצעי שלא נפעיל כדי לעשות זאת. אלו לא ימים למילים גדולות אלא לעשייה נחושה ומתמשכת. אנחנו נתכנס בקבינט המלחמה גם הערב, כדי לקדם את המטרות שלנו. וברגע הזה אני רק מבקש לשלוח חיבוק למשפחות החטופים כולן, למשפחותיהם ואוהביהם של יותם, סאמר, אלון וענבר. כואב שהם לא פה איתנו. אני מבקש להשתתף גם בצערן של כל המשפחות השכולות – קורבנכן לא יהיה לשווא.
“ללוחמים בחזית צריך להדגיש – יש לכם גיבוי מלא ורוח גבית מכל אזרחי ישראל. אני מבקש להגיד שכל עם ישראל כואב, מחבק ומחזק אתכם. כמי שיודע היטב איך נראית זירת קרב, אני סומך על המפקדים המתמודדים בחזית שיעשו את שנדרש. אנחנו נתגבר ביחד על כל האתגרים. אנחנו ננצח”.
במענה לשאלות עיתונאים אמר נתניהו: “כשנסיים את חיסול החמאס ברור שלא נוכל להשאיר את גבול הצפון כמו שהוא. יש לנו 80 אלף איש שעזבו את יישוביהם ואנחנו לא נוכל להרשות את זה. זה ייפתר באחת משתי דרכים: או מדינית או בדרך אחרת. אנחנו מנהלים מו”מ לשחרור חטופים גם בדרך אחרת – בדם ואש ותמרות עשן. אם נפסיק את המלחמה זה אומר שחמאס ניצח”.
נתניהו על היום שאחרי אמר: “יהיה פירוז של עזה, צה”ל יהיה אחראי לביטחון ויהיה שם מנהל אזרחי שלא יחנך את ילדיו לטרור ולשנאת ישראל. אני דוגל בזה כבר הרבה זמן. אני לא שיניתי את עמדותיי”.
על הסכמי אוסלו: “אני ירשתי את הסכמי אוסלו. ההחלטה התקבלה ובוצעה לפני שנכנסתי לתפקיד ראש הממשלה. חשבתי שזו טעות איומה ואני עדיין חושב ככה. קרוב ל-30 שנה אתם אומרים שאני מנעתי מדינה פלסטינית. גאה שמנעתי את הקמתה של מדינה פלסטינית. כולנו מבינים מה היה קורה אם היינו מאפשרים מדינה כזאת בשטחי הרשות”.
השר בני גנץ סירב להתייחס לשאלה לגבי עמדתו על מדינה פלסטינית: “כל עיסוק שהוא לא לנצח את המערכה הוא עיסוק פוליטי ולא אכנס אליו”.
תגובות
אין תגובות