רוצים פחות משמינה? מתכון להכנת סופגניות אפויות מתערובת קמחים
מצרכים (14 יחידות):
• 1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה.
ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח סך הכל תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו.
• כפית אבקת אפייה
• 2 כפות סוכר
• 2 ביצים
• גביע אשל/יוגורט- רצוי 4.5% שומן
• 14 כפיות של ריבת תותים
• אבקת סוכר להגשה – אופציונלי
הוראות הכנה:
1. ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה, ללא גושים.
2. חממו תנור ל-180 מעלות.
3. שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, כי לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה.
4. הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.
5. לאפות את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.
6. הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.
7. ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר – לבחירתכם.
ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת):
קלוריות: 123 קק”ל
חלבון: 3.5 גר’
פחמימה: 23 גר’
שומן: 2.5 גר’
תגובות
אין תגובות