בלי טיגון בשמן: מתכון להכנת סופגניות אפויות בתנור – ללא גלוטן

יעל חן
|
י"ח כסלו התשפ"ד / 01.12.2023 11:02
אין חג חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות –  וכמובן שגם לצליאקים מגיע סופגניות טעימות, מיוחדות ויפות • רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, חושף את המתכון של ביגה לסופגניות אפויות בתנור, ללא גלוטן • הסופגניות יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון

מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן – לכ-16 סופגניות

חומרי גלם:

3.5 כוסות קמח – תערובת ללא גלוטן
6 ורבע כפות סוכר
1.5 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים –
חמישית כוס – שמן קנולה
1 כפית מלח

הוראות הכנה:

יש להכניס לקערת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה.

תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.

להוסיף את המלח, לערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.

תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס

זמן אפייה: כ 11-14 דק’.

לציפוי וקישוט הסופגניות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים – החל מציפוי שוקולד לב/ חום ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.