בלי טיגון בשמן: מתכון להכנת סופגניות אפויות בתנור – ללא גלוטן
אין חג חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות - וכמובן שגם לצליאקים מגיע סופגניות טעימות, מיוחדות ויפות • רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, חושף את המתכון של ביגה לסופגניות אפויות בתנור, ללא גלוטן • הסופגניות יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון
מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן – לכ-16 סופגניות
חומרי גלם:
3.5 כוסות קמח – תערובת ללא גלוטן
6 ורבע כפות סוכר
1.5 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים –
חמישית כוס – שמן קנולה
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
יש להכניס לקערת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה.
תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.
להוסיף את המלח, לערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.
תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס
זמן אפייה: כ 11-14 דק’.
לציפוי וקישוט הסופגניות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים – החל מציפוי שוקולד לב/ חום ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.
תגובות
אין תגובות