1. עור הדג – על עור הדג להיות מבריק, לח ומעט רירי – דבר המבטיח את טריותו.
2. בשר הדג גמיש אך נוקשה – לחצו באצבע על עורו של הדג על מנת לוודא שלא נוצרה בו גומה והוא נשאר מתוח.
3. צבע הזימים – הזימים צריכים להיות אדומים.
4. כאשר בוחרים דג טרי, הסתכלו לו בעיניים – וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.
5. ריח הדג – שימו לב לריחו של הדג. ריח לא נעים מעיד על אי טריות.
6. דג מאחסנים במקרר ולא במקפיא, מכוסה בפתיתי קרח. כך שומרים על הקור ועל הלחות.
7. רכשו דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד בריאות.
8. לא מומלץ לנקות את הדגים לבד. עדיף לבקש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה.
9. אם לא אוכלים את הדג ביום הקנייה, אחסנו אותו במקרר בשקית ניילון סגורה או בכלי נקי ואטום למשך 3-4 ימים בלבד או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.
10. דגים עדינים כגון הפורל, רצוי לאכול ביום הקניה או למחרת. אם זה לא מתאפשר מומלץ להקפיא.
חוות ‘פורל הדן’ בקיבוץ דן מתמחה בגידול דגי פורל, והיא החווה היחידה בארץ בה מגדלים דגים במים זורמים סמוכים למקור.
המים הקרירים של נחל הדן ידועים כנקיים ביותר בארץ, דבר המבטיח את איכות הדגים היוצאים מהחווה. בחוות ‘ פורל הדן’ מגדלים למעלה מ 500 טון דגי פורל מדי שנה, ומספקים למעלה מ-95% מצריכת דגי הפורל בישראל.
החווה מספקת גם סיור חינם לכל בני המשפחה, המשלב הכרות חווייתית עם תהליך גידול דגי הפורל, משלב הביצים המופרות ועד לדגים הבוגרים.
החווה פתוחה לביקורים בכל יום, בחווה 45 בריכות, החל מ”בית האימון” לדגיגונים הקטנטנים, ועד בריכות המתאימות לשלבים שונים של גידול הדגים, בריכה מיוחדת לגידול דגי ענק ומתקני טיפול ובקרה מתקדמים.