דקות לפני שיגור הפצצה מגיע שיא המתח: כך פורקו גדודי החמאס

סרן נ', נווטת קרב בטייסת 201, סיפרה ב-103FM על העבודה מפרוץ המלחמה: "הדבר הכי משמעותי שאנחנו עושים בעיניי הוא הסיוע לכוחות על הקרקע" • ומה צפוי בדרום הרצועה? "מבחינת מטוסי הקרב זה די דומה, ומבחינת הכוחות בקרקע אין ספק שזו תהיה תמונה אחרת לגמרי"
חרדים 10
ט"ז כסלו התשפ"ד / 29.11.2023 00:17

רן נ’, נווטת קרב בטייסת 201, עמלה לילות כימים מפרוץ המלחמה על מלאכת ההגנה על המדינה, לרבות גיחות מבצעיות רבות וסיוע לכוחות על הקרקע.

חרדים מהמצב? אל תדחיקו: יש מוקד תמיכה נפשית במיוחד עבורכם

נ’ שוחחה היום (שלישי) עם אודי סגל וענת דוידוב ב-103FM וסיפרה על הסיוע בזמן אמת לכוחות הקרקע הלוחמים ברצועת עזה.

“אני יכולה להגיד שבעיניי הדבר הכי משמעותי שאנחנו עושים זה באמת הסיוע לכוחות על הקרקע שזה אומר להמריא ובסוף לבצע את המשימות שהם בשטח צריכים מאיתנו”, אמרה. “למשל פצצה שצריכה להגיע למקום מאוד ספציפי שיעזור עכשיו לכוח בזמן אמת, אנחנו מביאים אותה תוך דקות ספורות שזה בעיניי אחד הדברים הכי משמעותיים והכי תורמים בדבר הזה. מעבר לזה, עושים עוד המון משימות של הכנה להמשך הדברים ברצועה, גם משימות שונות בצפון ומוכנות לכל הגזרות בעיקרון”.

היא הוסיפה:”במטוסי קרב הפצצות הן גדולות ויש להן פוטנציאל לנזק ולפגיעה הרבה יותר מאשר למשל מסוקים וכטב”מים, ולכן העניין הזה של תקיפה בסמוך לכוחותינו צריך להיעשות בדיוק, בתיאום מעמיק ובזמן אמת עם הכוחות שעל הקרקע. זה משהו שעושים אותו בצורה מאוד קפדנית ואחרי הרבה אימותים וביקורות, כמובן שלא על חשבון המהירות.

“יש כאן בעצם מתח כזה, של מצד אחד לעשות את זה כמה שיותר מהר ובזמן אמת, ומצד שני לראות שאנחנו לא מפספסים אף בקרה ולא מביאים בטעות פצצה גדולה ומשמעותית למקום שלא התכוונו.

“אנחנו מכירים את עזה בצורה די טובה, כן, כי בסוף זה התפקיד שלנו לבוא ולהבין בדיוק מה נמצא בכל שטח של הרצועה במיוחד לאחר שהתמרון הקרקעי החל ואז תנאי השטח מאוד משתנים ודינמיים. אז כן, לפני כן אנחנו לומדים את זה, עולים לטוס, מבינים בדיוק איפה הפצצות שלנו אמורות להיות וזאת המשימה”.

לדבריה, “בסוף המשימה שלנו כחיל האוויר היא לדאוג לריכוך השטח ולעשות את כל מה שאנחנו יכולים כדי שברגע שהכוחות מגיעים יהיו להם את התנאים הכי טובים שיכולנו להשיג עבורם.

“אני לא מכוחות היבשה ואני גם לא מתיימרת להיות, אבל אני כן אגיד שלפני כל דבר כזה, באמת צה”ל וחיל האוויר בפרט עושים את כל מה שהם יכולים כדי להביא את התנאים הכי טובים למלחמה”.

האם קיים שוני בין התקיפות בצפון הרצועה לדרום הרצועה?

“מבחינת מטוסי הקרב זה די דומה, ומבחינת הכוחות בקרקע אין ספק שזו תהיה תמונה אחרת לגמרי”.

האם היא מתגעגעת לבית?

“האמת שיצא לי לצאת הביתה ולפגוש משפחה וחברים”, השיבה. “אנחנו משתדלים לנהל את זה תוך כדי לחימה כי אנחנו באמת מבינים שהלחימה הולכת להיות ארוכה ולכן אנחנו מתכוננים לאורך זמן וכן יוצאים הביתה לפעמים ומתאווררים, אז אין מה לדאוג בהקשר הזה ואני שמחה להיות בטייסת”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות