השופט התנגד? נציבת שב”ס לא סופרת אותו: “להקפיד שהדגל יוצג”
הכרעה בוויכוח בין השופט לסוהרים? נציבת שב”ס הנחתה הבוקר (שני) להמשיך להציג את דגל ישראל בהארכות מעצר.
רוצה לתרום לעמישראל? כך תצטרף למסלול הביטחוני בשירות האזרחי
במסגרת הערכת מצב שקיימה הנציבה רב-גונדר קטי פרי, היא הנחתה כי יש להמשיך ולהקפיד שכל הדיונים המשפטיים המתבצעים באמצעות מערכת הויעוד חזותי (video conference) יעשו על רקע סמלי המדינה ודגל ישראל, לצד שם היחידה ממנה מתבצע הדיון בפועל.
ההחלטה פורסמה שעות לאחר חשיפת חדשות 12, לפיה השופט איתי הרמלין מבית המשפט בתל אביב דרש מנציג שב”ס להסיר ממסך שיחת הווידאו את דגל ישראל וכיתובים פרו-ישראליים.
בחדשות 12 דווח כי השופט לא אישר את תמונות הרקע שבהם השתמשו הסוהרים – שכללו דגל ישראל ואת הכיתובים “עם ישראל חי” ו”חרבות ברזל”.
השופט הרמלין שאל: “מדוע מאחורי העצור דגל ישראל?”. אנשי היחידה השיבו: “כך זה אצלנו בימים אלה”. השופט הבהיר: “לא מקובל עליי”. אנשי היחידה תהו: “גם מאחוריך, כבודו, סמל המדינה”.
באירוע אחר השופט הרמלין שאל: “למה כתוב על המסך ‘עם ישראל חי’ ולא ‘בית מעצר תל אביב’?”. אנשי היחידה השיבו: “לעודד את עצמנו. חברים שלנו נהרגו, אחרים נלחמים”.
השופט לא השתכנע ואמר: “זה לא הפייסבוק הפרטי שלכם, לא אקיים כך את הדיון”.
בדיון אחר הופיע כיתוב על המסך “ביחד ננצח”, והשופט ביקש להשאיר את הכותרת הרגילה של הדיונים: “בית מעצר תל אביב”. ביום אחר הכיתוב היה “חרבות ברזל”, וגם אז השאירו בסופו של דבר בשב”ס את הכותרת היחידה: “בית מעצר תל אביב”.
בעקבות הפרסום, שר הפנים משה ארבל הגיש תלונה לנציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אורי שהם – נגד השופט הרמלין.
בתלונה כתב השר: “בולט וצורם מכל הוא סירובו של כב’ השופט הרמלין להצבתו של דגל ישראל מאחורי חשוד בשעת הדיון בהיוועדות חזותית… לא ברור מדוע יש פגם בהצבת דגל ישראל לצד חשוד בשעה שהוא נמצא בבית מעצר של שירותי בתי הסוהר ומשתתף בדיון מעצר בהיוועדות חזותית. נהפוך הוא, טוב עשו אנשי שירות בתי הסוהר אשר פעלו כדי להשוות ככל שניתן את תנאי הדיון בהיוועדות חזותית לתנאי הדיון באולם בית המשפט”.
מהנהלת בתי המשפט נמסר אמש לחדשות 12: “בדיוני וידאו קונפרנס אשר נערכים בימים אלו בשל מצב החירום, אמורים להישמר סדרי הדיון כפי המקובל בעת דיון באולם. על צג הווידאו צריך להופיע שם בית המעצר ולא כל כיתוב אחר. מדובר באירועים שאירעו במסגרת דיונים שונים ובמסגרתם הופיעו על מסך ההיוועדות החזותית כיתובים שונים, וזאת במקום שם בית המעצר. בית המשפט עמד על מחיקת הכיתוב ורישום שם בית המעצר כדי לשמור על שגרת הדיונים כנהוג”.
תגובות
אין תגובות