המתכון שמוריד את החרדה: קדירת אורז מלא עם עדשים ושלל ירוקים
מצרכים:
1 כוס אורז מלא עגול שטוף היטב
1 תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס לפרוסות
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות למחצה/מוכנות
1 עגבנייה מרוסקת
חופן ירוקים קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, גבעול סלרי
10-15 עלי חסה
3 כפות שמן זית
3 כפיות מלח שטוחה
מעט פלפל שחור
1/2 ליטר מים רותחים + 1 כוס מים רותחים
2 כפיות מלח שטוחות
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. בקערה נערבב את כל מרכיבי הקדרה: אורז מלא, תפוח אדמה, עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות מקופסא, הירוקים הקצוצים, עגבנייה מרוסקת, 1 כף שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ומעט פלפל. נערבב היטב ונניח בצד.
2. נמלא מים בסיר ונביא לרתיחה. כשהמים מבעבעים נוסיף את עלי החסה ונבשל למשך 8 דקות. נעביר את עלי החסה למי קרח לכמה דקות על מנת שהבישול ייעצר ונוציא לייבוש על מגבת מטבח.
3. בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור נרכיב את המנה: נזלף 2 כפות שמן זית, נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית, נשפוך מעל את תערובת האורז והעדשים ובין לבין נניח את עלי החסה. נניח מעל עלי חסה נוספים לעיטור ונפזר פלפל שחור גרוס.
4. נשפוך את הנוזלים: חצי ליטר מים רותחים ועוד כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות מלח שטוחות, 1/2 כפית כורכום ומעט פלפל שחור.
5. נעביר לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך חצי שעה. כעבור חצי שעה ננמיך את החום ל-180 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.
• בכנס אוכלים בריא ה-14 שייערך בתיאטרון גבעתיים, תעביר שירן אגמי סדנא לאימוץ כלים מעשיים מתחום האימון לשינוי תזונתי.
תגובות
אין תגובות