5 מאכלים צרפתיים שלא תוכלו להפסיק לאכול
הצרפתים ידועים במגוון רחב של דברים, בין היתר הם ידועים גם בזכות האוכל המשובח שלהם. זוהי הסיבה שבגללה מאכלים צרפתיים זוכים לפופולאריות גבוהה בכל העולם.
אם בא לכם לשבת במסעדה או סתם להכין ארוחה מפנקת, היכרות עם מאכלים צרפתיים הכרחית וחשובה. אילו 5 מאכלים צרפתיים לא תוכלו להפסיק לאכול? זוהי שאלה שבוודאי שאלתם את עצמכם לא פעם.
הנה כמה מאכלים מומלצים שיהפכו את הארוחה הקרובה שלכם לארוחה בלתי נשכחת.
קרואסונים
כאשר מדברים על מאכלים צרפתיים, אי אפשר שלא לדבר על קרואסונים. מדובר על מאכל צרפתי פופולארי מאוד, כזה שתמצאו אותו כמעט בכל מאפייה בה תבקרו. את הקרואסונים תוכלו למצוא במאפיות, אך גם תוכלו להכין אותם בבית או למצוא אותם במסעדות. בתוך הקרואסון יש מילוי בהתאמה אישית, לפעמים שוקולד, לפעמים תפוחים או עוד מגוון רחב של אפשרויות. כל מה שנותר לכם לעשות זה לבחור את המילוי המושלם בשבילכם.
קרם ברולה
עוד קינוח צרפתי נפוץ מאוד בכל העולם הוא הקרם ברולה. הקינוח עצמו מכיל גם בדומה לקרואסונים מגוון רחב של מילויים, כל אחד בהתאם להעדפתו האישית. בו בזמן הקינוח גדול מאוד, כך שהוא מתאים ליותר מבן אדם אחד בלבד. תוכלו למצוא קרם ברולה בכל מסעדה או בכל מקום בו תרצו לאכול קינוח. ההבדל העיקרי יהיה בבצק שבו משתמשים על מנת להכין את הקינוח.
רטטוי
אם אתם שומרים על הגזרה, סלט רטטוי בהחלט יכול להיות אפשרות מצוינת בשבילכם. מדובר על סלט ירוק עם המון ירקות טעימים, כזה שמיד מושך את העין, והופך את הארוחה למגוונת. הסלט הזה שונה מסלטים רגילים מכיוון שהוא מכיל כל מיני תוספות מעניינות כמו עגבניות, חצילים, קישואים, פלפלים, בצל ושום. את הסלט הזה ניתן לאכול כמנה עיקרית או כתוספת לכל מנה אחרת שבא לכם לאכול.
בגט
הבגט הוא אולי המאכל הצרפתי הכי פופולארי מבין כל האפשרויות שציינו כאן. מדובר על לחם מוארך, כזה שתוכלו לשים בו כל תוספת שמתחשק לכם לאכול. יש כאלה ששמים בפנים גבינות, אחרים מעדיפים לשים בו בשרים מכל מיני סוגים. הבגט כל כך טעים, הוא הפך להיות למאכל הצרפתי הכי מזוהה עם המדינה. לא רק בצרפת תוכלו למצוא בגטים טעימים, גם כאן במגוון רחב של מאפיות ומסעדות.
עוף שיכור מיין
אחת ממנות הדגל המפורסמות ביותר בצרפת נקראת עוף שיכור מיין או קוק או וין. מדובר על מנה של עוף אותה מבשלים יחד עם יין אדום, רק מהריח ניתן להבין את הייחודיות של המנה. כמובן שאתם יכולים לבחור באיזה יין להשתמש, ואיזה חלק של עוף תרצו לאכול. המנה הזאת בבישול עמוק וטוב הופך אותה להיות למנה אהובה מאוד בצרפת ומחוצה לה.
תגובות
אין תגובות