חגיגת ‘קידוש’: קוגל תפוחי אדמה ואטריות שיגרמו לכם לקום ולרקוד
לרגל שמחת תורה - חג שקהילות רבות נוהגות לערוך בו קידוש בבית הכנסת: מתכונים למאכלים שנוהגים לכבד ב'קידוש' • השף ישראל קרויזר משתף במתכונים נבחרים לשני קוגלים שפורסמו בקבוצת הבישול "ישראל מבשל חגיגה" על ידי ישראל קרויזר ובני
ממטבחה של אמא / קוגל אטריות
המצרכים:
3 חבילות אטריות דקות שבושלו בסיר עם מים רותחים 10 דקות (לא לבשל יתר על המידה).
להוסיף לאטריות:
3 כפות מחקות פלפל שחור טחון
3 כפות מלח
1 וחצי כוסות סוכר
• לערבב
ליצור קרמל:
1 כוס שמן
1 וחצי כוסות סוכר
• לחמם יחד עד שנוצר קרמל שחום
• ליצור גומה בתערובת האטריות ולהוסיף את הקרמל לתערובת האטריות
• להוסיף 8 ביצים ולערבב היטב
• להניח בתבניות אפיה ולאפות עד שמשחים היטב
•
קוגל תפוחי אדמה / בני
המצרכים:
5 תפו”א
1 בצל
2 ביצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שליש כוס שמן
• לטחון את התפו”א והבצל
• לתבל
• לשמן תבנית אלומיניום או ניר אפיה ולאפות שעה וחצי – עד להשחמה
• להתחיל את האפייה על החום הכי גבוה ואחר כך לכסות ולהנמיך ל-180
תגובות
אין תגובות