חגיגת ‘קידוש’: היאפצ’יק המושלם של בני – קוגל תפו”א במילוי בשר

שף ישראל קרויזר
|
כ' תשרי התשפ"ה / 22.10.2024 00:15
לרגל שמחת תורה – חג שקהילות רבות נוהגות לערוך בו קידוש בבית הכנסת: מתכונים למאכלים שנוהגים לכבד ב’קידוש’ • השף ישראל קרויזר משתף במתכון ליאפצ’יק שפורסם בקבוצת הבישול ‘ישראל מבשל חגיגה’: יאפצ’יק מושלם – קוגל תפו”א במילוי בשר – של בני
המצרכים:

5 תפו”א

1 בצל

2 ביצים

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/3 כוס שמן

קוביות בשר – עדיף אסאדו, שריר גם טעים מאוד

אופן ההכנה:

• לטחון הכל חוץ מהבשר כמו קוגל במעבד מזון

• לתבל

• למלא את העיסה בתבנית (עדיף אינגליש קייק אמריקני בגלל הגובה)

• להניח את נתחי הבשר ולכסות עם שאר העיסה (חשוב להניח את כל הנוזלים)

• לאפות בתנור 180 מעלות מינימום 4 שעות, מתוכן שעה ראשונה ללא כיסוי