מתכון פיקנטי וחגיגי לחגי תשרי:  פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף

יעל חן
|
כ"ו אלול התשפ"ג / 12.09.2023 12:36
רשת קפה ‘ביגה’ מציעה לחגי תשרי: מתכון פיקנטי וחגיגי של אחת ממנות הדגל האהובות ברשת • השף הראשי ליאור חיניץ חושף לראשונה את המתכון לרגל חגי תשרי
מצרכים:

– פלפלים חריפים מטוגן קלות
– שן שום קצוצה
– שמן זית
– חומץ
– מלח
– פילה דג לבן ללא עור (לבחירה: דניס, לברק, אמנון) חתוך לקוביות עבות
– 200 מ”ל רוטב עגבניות (ללא תוספת תיבול)
– עלי כוסברה
– שן שום קצוצה
– קורט פלפל שאטה גרוס
– פלפל חריף כבוש
– 4 עגבניות שרי חצויות
– מלח
– פלפל שחור גרוס
– 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

לטגן את הפלפלים עד שהקליפה מתחילה להיסדק ולפרוס אותם לפרוסות עבות בעובי של כשני ס”מ.

להניח בקערה, לכסות בשמן זית ולהוסיף כ-3 כפות חומץ וקורט מלח.

לחכות לפחות שעה עד השימוש.

להרכבת המנה:

במחבת להניח את כל חומרי הגלם ולהדליק את האש, ולבשל 5-10 דקות לאחר רתיחה. להגיש בצלחת עם שוליים גבוהים, לפזר מעט עלי כוסברה מעל.

רצוי להגיש עם חלה וטחינה לבנה.