מתכון פיקנטי וחגיגי לחגי תשרי:  פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף

יוני גרין
12 בספטמבר 2023    אין תגובות
צילום: 
יחצ ביגה
מצרכים:

- פלפלים חריפים מטוגן קלות
- שן שום קצוצה
- שמן זית
- חומץ
- מלח
- פילה דג לבן ללא עור (לבחירה: דניס, לברק, אמנון) חתוך לקוביות עבות
- 200 מ"ל רוטב עגבניות (ללא תוספת תיבול)
- עלי כוסברה
- שן שום קצוצה
- קורט פלפל שאטה גרוס
- פלפל חריף כבוש
- 4 עגבניות שרי חצויות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

לטגן את הפלפלים עד שהקליפה מתחילה להיסדק ולפרוס אותם לפרוסות עבות בעובי של כשני ס"מ.

להניח בקערה, לכסות בשמן זית ולהוסיף כ-3 כפות חומץ וקורט מלח.

לחכות לפחות שעה עד השימוש.

להרכבת המנה:

במחבת להניח את כל חומרי הגלם ולהדליק את האש, ולבשל 5-10 דקות לאחר רתיחה. להגיש בצלחת עם שוליים גבוהים, לפזר מעט עלי כוסברה מעל.

רצוי להגיש עם חלה וטחינה לבנה.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram