השף חושף מתכון חגיגי למנת פתיחה מפתיעה: קרפצ'יון חציל

יוני גרין
10 בספטמבר 2023    אין תגובות
צילום: 
יחצ
מצרכים למנת קרפצ'יו חציל:

- 1 חציל מקולף
- שמן זית
- מלח
- פלפל גרוס

אופן ההכנה:

לחצות את החציל ולשמן אותו בעדינות, לתבל במלח ופלפל ולאפות אותו בחום של 175 מעלות ל-45 דקות.

להרכבת המנה:

- חציל קלוי לקוביות של 3-4 ס"מ
- פטרוזילציה קצוצה בנדיבות
- שן שום קצוצה
- פלפל חריף (לפי הטעם)
- טחינה לבנה

על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) להניח דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה,

להניח מעל עוד דף אפייה ולשטח את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).

בקערה לערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל חריף.

לתבל שוב את החציל עם מעט מלח ומעל למרוח בנדיבות את תערובת הפטרוזיליה, ומעל להזליף טחינה לבנה.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram