שף אבי לוי מגיש מתכון למנת דג חגיגית: פורל צלוי בתנור עם ירקות

יעל חן
|
כ"ד אלול התשפ"ג / 10.09.2023 13:26
מסעדת השף ‘המוציא’ הירושלמית של אבי לוי מציגה תפריט צפון אפריקאי, תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג’ירי המסורתי, בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים • לקראת החגים: שף אבי לוי מזמין אתכם להכין מנה לחג פורל צלוי בתנור עם ירקות, מונח על פריקה בעשבי תיבול וצימוקים

דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 40 דקות | מתכון ל-6 סועדים

מצרכים להכנת הדג:

• 1 דג פורל משפחתי, פתוח לספר
• 1 סלק אדום קלוף וחתוך לרבעים
• 1 שומר חתוך לרבעים
• 2 גזרים חתוכים לחצי
• 1 ראש שום חתוך לחצי
• 1 קולורבי חתוך לרבעים
• שמן זית
• פלפל ומלח
• 1 לימון שלם

אופן ההכנה:

• תחילה, מייבשים את הדג שיהיה כמה שיותר יבש, מורחים את הדג בשמן זית, משני הצדדים.
• מניחים את הדג בתבנית אפיה לתנור, ומפזרים מלח ופלפל משני צדדיו.
• את כל הירקות מלבד הסלק האדום, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל, מערבבים יחד ומפזרים בתבנית האפייה מסביב לדג.
• חוזרים על הפעולה גם עם הסלק, על מנת שלא יצבע את שאר הירקות.
• אופים בגריל בחום חזק של 200 מעלות, במשך 15 דקות, עד להזהבה יפה של הירקות והדג.

כשרות: רבנות ירושלים, מהדרין בד”צ בית יוסף