העוגה שכולם ידברו עליה בחגים: מתכון לעוגת ס’מורס עם גלידה

אם אתם מארחים במהלך החגים, ומעוניינים להרשים: הכירו את עוגת הס'מורס של בן & ג'ריס • העוגה משלבת מרשמלו לבן מושחם עם אחד מטעמי הגלידה האהובים של בן & ג'ריס: ס'מורס גלידת מרשמלו משמנת משובחת עם פירורי עוגיות, חתיכות פאדג' ופירורי עוגיות בטעם שוקולד
יעל חן
י"ט אלול התשפ"ג / 05.09.2023 14:27
רכיבים:

250 גרם ביסקווטים מרוסקים
1/3 כוס אבקת סוכר
120 גרם חמאה ממוסת
3 פיינטים של גלידת ס’מורס של בן & ג’ריס
280 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קוקוס
2 כוסות ממרח מרשמלו
אריזת מיני מרשמלו

שלבי הכנה:

1. מכינים את תערוכת הבצק לתחתית העוגה – מערבבים את הביסקוויטים ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי וחמאתי.

2. בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית שטוחה של כוס מדידה, מהדקים את התערובת לתחתית ולצדדי תבנית קפיצית עגולה בגודל 23 ס”מ. לאחר מכן מצננים במשך 10 דקות בזמן שאתם מכינים את מילוי הגלידה.

3. מכינים את מילוי הגלידה – מוציאים את הגלידה מהאריזות אל קערה גדולה וממתינים כ-10 דקות עד להתרככות. מערבבים מעט ומניחים את הגלידה בשכבה אחידה מעל תחתית הביסקוויטים.

4. על שכבת הגלידה מורחים 2 כוסות ממרח מרשמלו (ניתן לקרר את שכבת הגלידה לפני, או להוסיף את ממרח המרשמלו מיד אחרי שהוספתם את הגלידה). לאחר מכן, מקפיאים את העוגה לכשעתיים לפחות.

5. לפני ההגשה: מוציאים את העוגה מהמקפיא וממתינים כ-10 דקות. לאחר מכן מפזרים מעל מיני מרשמלו ובעזרת ברנר משחימים מעט את המרשמלו עד לקבלת גוון זהוב חום.

6. ניתן לקשט את העוגה עם רוטב פאדג’ חם. על מנת להכין את הרוטב, מערבבים את השוקולד עם שמן הקוקוס בקערה הבטוחה לשימוש במיקרוגל ל-30 שניות. מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקולד נמס לגמרי. חותכים את העוגה, מזלפים מעל קצת מרוטב הפאדג’ החם – ומגישים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות