מתכון חגיגי ומנצח לחגי תשרי: דג לברק בממרח לימון עם ירקות

יוני גרין
3 בספטמבר 2023    אין תגובות
צילום: 
הדס ניצן.
מצרכים (לכ-4 מנות):

2 יח׳ דג לברק מפולט ונקי מאידרות
1/4 ממרח לימון של "משני" (אריזת 300 גרם)
4 תפו״א בינוניים
1 חב פלפלים קטנים (טינקרבל)
1/2 ראש ברוקולי
2 כפות שמן זית לתיבול
1/4 כפית מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. חוצים כל פילה דג לחצי, מורחים ממרח לימון של משני ומשהים למשך 20 דקות לפחות.

2. מחממים תנור לחום גבוה (כ-250 מעלות).

3. מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה בשלמותם, מקלפים ופורסים לפרוסות. חותכים את הברוקולי לתפרחות.

4. מתבלים את תפו״א, הברוקולי והפלפלים בשמן זית, מלח ופלפל.

5. צולים בתנור את תפו״א והברוקולי עד השחמה.

6. צולים את הדג והפלפלים כ-7 דקות.

7. מסדרים על צלחת הגשה את הדג והירקות ומגישים בתוספת תלוליות ממרח לימון על הצלחת.

רוכשים באשראי? הכירו את הכרטיס הכי בטיחותי שגם מחזיר לכם כסף!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram