השר יריב לוין רותח על היועמ”שית: ‘שיא של זלזול גם בסטנדרטים שלך’
שר המשפטים יריב לוין תקף היום (רביעי) את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, על רקע הדיון הצפוי בבג”ץ על אי כינוס הוועדה למינוי שופטים.
3 טעויות גדולות שרוכשים באשראי עושים והשיטה להימנע מהם!
לוין טוען כי סוכם שהיועצת המשפטית לממשלה תביא את עמדתו בדיון, ללא ייצוג נפרד עבורו, אך בעקבות תגובתה שנוסחה והצגת עמדה “קיצונית” מטעמה לדבריו, הוא רואה את עצמו כמי שלא מיוצג על ידה.
לוין מתח ביקורת על התנהלות היועמ”שית: “באופן תמוה, איש ממשרדך לא יצר קשר בעניין העתירות בנושא שבנדון, וזאת אף בחלוף ימים לא מעטים מאז הגשתן. רק בעקבות פנייתי למשרדך בעניין, התקיימה פגישה. אולם, גם במהלך פגישה זו לא ניתנה לי כל תשובה הן באשר לעצם החלטתך לעניין ייצוגי בעתירות, והן לעניין התשובה שעתידה להינתן על ידך לבג”ץ”.
במכתב הוסיף לוין: “בשיחת הטלפון שקיימנו למחרת הודעת לי את החלטתך לייצג אותי בעתירות שבנדון, אך ציינת כי את חולקת על עמדתי באשר להיותה של סמכות כינוס הוועדה סמכות שברשות, וכי תביאי לידי ביטוי את עמדתך זו גם בתשובה לעתירה, לצד הבאת עמדתי”.
הוא האשים: “מצאתי את עצמי נאלץ לבצע שורה של תיקונים בנוסח שהועבר על ידך, על מנת שלפחות עיקרי עמדתי ייכתבו באופן המינימאלי הדרוש.
“רק אתמול בשעות הערב, קיבלתי לידי סוף סוף את נוסח התשובה שאת מתעתדת להגיש לבית המשפט, כביכול בשמי”, כתב לוין ותקף: “בפתח התשובה את מציינת כי ‘השר הבהיר כי איננו מבקש ייצוג נפרד אלא להביא את עמדתו במסגרת תגובה זו, כפי שנעשה’. בכל הכבוד, לא היה ולא נברא”.
בהמשך טען לוין: “כל מי שקורא את התגובה מטעמך, יחשוב שמדובר בכלל בעתירה כנגדי, ולא בתשובה מטעמי. התגובה כולה עוסקת בהצגת עמדה קיצונית התומכת לחלוטין בעמדת העותרים, ללא כל בדל של ניסיון לתמוך את עמדתי ולו במרכיב אחד מתוך שלל הטיעונים הנוגעים לעניין. יתר על כן, לשיאם מגיעים הדברים כאשר את, כמי שמייצגת אותי, מבקשת שיוצא כנגדי צו בדיוק כפי שמבקשים העותרים.
“גם בסטנדרטים הלא מקובלים וחסרי התקדים בהם מתנהל הייעוץ המשפטי לממשלה בהובלתך, מדובר בשיא נוסף של יחס מזלזל, ורמיסת זכותי הבסיסית כבעל דין לקבל ייצוג הולם בבית המשפט, בעתירות המופנות כלפי. הותרתי באפילה, בסמוך מאוד למועד האחרון להגשת התגובה מטעמי, והותרתי בפועל ללא ייצוג וללא יכולת להבטיח שעמדתי תובא במלואה בפני בית המשפט, מהווים פגיעה קשה בזכויותיי כבעל דין, כשר בממשלה, בזכויות הציבור בשמו אני פועל, ופגיעה קשה בהליך המשפטי עצמו”.
הוא הוסיף: “צר לי לקבוע כי התנהלותך מותירה פעם אחר פעם את הממשלה ואת שריה, ללא יעוץ משפטי וללא הגנה משפטית, באופן שהביא לאובדן אמון ולפגיעה קשה בעבודת הממשלה. במצב שיצרת נמנע קיומם של יחסי עבודה תקינים מינימאליים בין הממשלה ושריה, לבין מי שאמורה להעניק להם ייעוץ משפטי שוטף”, האשים.
לסיום כתב: “לאור האמור, הריני להודיעך כי אני רואה עצמי כמי שאינו מיוצג בהליך וכמי שעמדתו אינה מובאת כנדרש בפני בית המשפט”.
התנועה לאיכות השלטון הגישה עתירה לבג”ץ נגד שר המשפטים לוין בדרישה שיכנס את הוועדה לבחירת שופטים שבראשה הוא עומד כדי לבחור שופטים חדשים. בג”ץ העביר את העתירה לתגובה וקבע דיון ל-7 בספטמבר.
תגובות
אין תגובות