זעם: “אם בעבר שמו אותנו באסלה, היום הורידו את המים”
החלטת שופטי בג”ץ לפסול את התיקון לחוק ההסתננות ולהורות למדינה לשחרר את המסתננים הכלואים ולסגור את מתקן השהייה חולות, התקבלה בשכונות דרום תל-אביב בזעם רב.
עשרות תושבים התקבצו בכיכר הבימה ובגן לווינסקי, ובשכונת התקווה החלו מחאות. פעילים במטה המאבק נגד תופעת ההסתננות כבר התנסו בשכונה, כדי לתכנן את המשך צעדיהם.
התושבים הזועמים, הנאבקים כבר שנים במסתננים המתגוררים בדרום העיר, טוענים כי החלטת בג”ץ מנותקת מהאזרחים הסובלים מפשיעה גואה, אלימות, וחיים בצל חשש מתמיד.
שפי פז, תושבת דרום תל אביב ופעילה בולטת במאבק התושבים, הביעה כעס רב על החלטת השופטים. “בבג”ץ מנותקים לחלוטין מתושבי דרום תל אביב”, אמרה לחדשות 2. “אם שמו אותנו באסלה בעבר, היום הורידו את המים”.
“זו מתנה מדהימה לראש השנה”, הוסיפה שפי בציניות. “הדאגה לזכויות האדם מאפריקה באה על חשבון חיי אזרחים ישראלים כאן בדרום העיר. זאת תחושה נוראית של סטירה לפנים. השופטים לא טרחו אפילו לבוא לכאן ולהבין איך אנחנו חיים. אין לנו את הגיבוי מצדם”.
סוזי כהן, תושבת קריית שלום, אמרה לאתר וואלה: “שופטי בג”ץ, הרגתם אותנו, אתם חושבים שדרום תל אביב היא למכירה, אנחנו פשוט בהלם, זה יום אבל לאומי בשבילנו. אנחנו לא נוותר עד שלא שישנו את החוק ויחזירו לנו את החיים בחזרה. הגיע הזמן שיוציאו אותם משכונות הדרום, אני קוראת לכל תושבי מדינת ישראל צאו מהבתים. זוהי לא רק בעיה של תושבי דרום תל אביב, זוהי בעיה של כל מדינת ישראל כי זו הופכת להיות מדינת כל מסתנניה”.
וסופיה מנשה, תושבת נווה שאנן בת 72, אמרה: “כולנו מיואשים. סובלים מפחד, אני לא יוצאת מהבית משעה 17:00 ואין לי איכות חיים. אני גרה בתל אביב, עיר שאמורה להיות חופשית, אבל בשנים האחרונות בכלל לא ראיתי את הים”.
לדבריה, “אם הם רוצים אותם אז שיפזרו אותם בכל המדינה, גם בצפון תל אביב – לא רק אצלנו. למה רק אני צריכה לסבול? הם נהנים מהסביבה, מהגינות, מהים ואני מרגישה אסירה במדינה שלי. שופטי בג”ץ מנותקים לגמרי מהמצב שלנו”.
הערב הכריע הרכב של תשעה שופטים כי שני סעיפים עיקריים של החוק למניעת הסתננות שעבר בכנסת בחודש דצמבר האחרון – יבוטלו, וקיבל בכך את העתירה שהגישו ארגוני זכויות אדם.
השופטים קבעו כי אסור לכלוא מסתננים ללא משפט, לתקופה של שנה, והורו למדינה לשחרר את 2,000 המסתננים ששוהים במתקן חולות – בתוך שלושה חודשים.
החוק, אותו יזם שר הפנים גדעון סער, איפשר למדינה לכלוא מסתננים במשך שנה ולאחר מכן להעבירם למתקן השהייה חולות, שפתוח ביום וסגור בלילה.
תגובות
אין תגובות