סקר הלמ"ס: רק רבע חושבים שהתקשורת משקפת את המציאות

יוני גרין
16 באוגוסט 2023    אין תגובות
An Ultra Orthodox Jewish watches US President Barack Obama deliver a speech to the Muslim world during his visit to Cario on June 4, 2009. at an electric shop in Jerusalem .In his long-anticipated Cairo address to the Muslim world, U.S. President Barack Obama reaffirmed Washington's strong backing for a Palestinian state, highlighting his administration's commitment to follow through on a two-state solution to the Israeli-Palestinian conflict. Photo by Kobi Gideon / FLASH90. *** Local Caption *** ?????? ??? ?????? ????? ???? ????? ????? ???? ??? ??????? ??????? ????
צילום: 
Kobi Gideon / FLASH90

מסקר שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בקרב בני 20 ומעלה, עולה כי רק רבע מהציבור - 25%, מעריך שכלי התקשורת מתארים את המצב במדינה כפי שהוא במציאות.

חידה: איזה טעם של מעדן ‘מילקי’ הוא הנמכר ביותר לאחר 40 שנה?

מחצית - 50% - סבורים כי כלי התקשורת מתארים את המצב במדינה באופן גרוע יותר ו-13% סבורים שהם מתארים את המצב טוב יותר מאשר במציאות.​

בקרב היהודים: 30% מהחילוניים, 25% מהמסורתיים, 15% מהדתיים ו-14% מהחרדים סבורים כי כלי התקשורת מתארים את המצב כפי שהוא במציאות.

עוד עולה מהנתונים, כי עבור כ-47% מהאוכלוסייה הטלוויזיה היא מקור עיקרי למידע בנושאי חדשות ו-42% צורכים חדשות בעיקר מאתרים ישראלים באינטרנט.  הרדיו והעיתונות המודפסת מהווים מקור למידע עבור שיעורים נמוכים יותר באוכלוסייה - 12% ו-7.8% בהתאמה. 15% צורכים חדשות בעיקר מהרשתות החברתיות ו-7.5% - משיחות עם חברים.

ככל שעולה הגיל, צריכת החדשות מתקדמת בעיקר מהטלוויזיה גבוהה יותר: 33% מבני 44-20, 54% מבני 64-45 ו-74% מבני 65 ומעלה.

44% סבורים כי המידע החדשותי באינטרנט לא יכול להחליף את מהדורות החדשות באמצעי התקשורת המסורתיים. רק 35% סבורים כי אמצעי התקשורת המסורתיים מספקים מידע אמין.

עוד עולה מהנתונים כי אמינותם של הטלוויזיה (44%), הרדיו (48%) והעיתונים (44%) נתפסת כרבה יותר מאמינוּת הרשתות החברתיות (28%).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram