ג’קלין תורג’מן, חרדית בת 72, היא אם לחמישה ילדים וסבתא ל-29 נכדים. ג’קלין, הסבתא החרדית, מתנדבת כבר כ-20 שנה בתחנת משטרת רחובות, עיר מגוריה.
בשיחה מיוחדת עם חרדים 10 היא משתפת על המסלול שהוביל אותה להתנדב דווקא במשטרה. “לאחר שהילדים שלי בגרו, הבנתי שאני חייבת לעשות משהו למען הנשמה, בכדי לסייע לאזרחים במה שאני יכולה”, היא מספרת.
“יום אחד הגעתי לקניון. היה שם שוטר בכיר, יחד עם המזכירה שלו. נגשתי לשאול: מה שוטרים עושים בקניון? והם ענו לי שהם מחפשים אזרחים שיבואו להתנדב. באותו רגע נרשמתי – וכך התחלתי להתנדב.
“הרגשתי בעננים, לתת ולעזור לקהילה. ההתנדבות היא בדמי. בכל בוקר אני מגיעה למשמרת בתחנת רחובות ורואה איך אני יכולה היום לסייע. כך במהלך כל השבוע
“התפקיד שלי היום הוא ביומן, לאחר שנים בסיור ובמשימות נוספות. חוץ מההתנדבות במשטרה, אני מתנדבת בבית החולים ‘קפלן'”.
מה כוללת עבודת ההתנדבות היום-יומית?
״אני בקשר עם השוטרים, מנחה את האזרחים. בקשר עם החקירות, עם הבוחנים. עושה כמיטב יכולתי”.
סיפרת שהתנדבת קודם בסיורים. איך בני המשפחה קיבלו את עבודתך?
״לבעלי זה לא מצא חן בהתחלה, אבל הוא הבין שאני הולכת בצורה צנועה עם המדים, ושיש תמיכה שנותנים בתוך המשטרה לשוטרת החרדית. היום הוא תומך באופן מלא”.
את היום בת 72. אין מחשבות לפרוש?
״ההפך, ממש לא. אני לא מעוניינת שהיום הזה יבוא. אני נלחמת למען ההתנדבות במשטרה ובבית רפואה. מרגישה בחורה בת 20″.
מה כל כך מחזיק אותך במשטרה שאת ככה נלחמת להתנדב?
״היינו בסיור, נכנסנו לבית של משפחה שבתם נעלמה. המשפחה הייתה קשת יום. אחות נוספת קטועת רגל. זה צבט לנו בלב. החלטתי לגשת לרווחה בכדי לסייע להם. פעמיים בשבוע הייתי מגיעה לבית המשפחה לשמור על הילדים.
“אלה המקרים שאתה אומר – איזה אנשים טובים יש בתוך המשטרה. זה לא הסיפור הראשון. כמעט בכל יום נשמע סיפור על עזרה כספית ששוטרים אוספים בכדי לסייע למשפחות קשות-יום. אלה הדברים שנותנים לי המון, בתור אם שאיבדה ילדה ממחלה קשה וילד נוסף. הדברים האלה מספקים ועוזרים”.
ג’קלין מגלה: “בגיל 74 אמורים להפסיק להתנדב. אני הולכת לבקש אישור שאמשיך להתנדב למרות הגיל. הילדים תומכים שאני אמשיך, הם רואים כמה זה עושה לי טוב”.
הציבור לא רואה כך את המשטרה, איך את מסבירה את זה?
״הציבור לא רואה, כי הוא לא יודע. כשהם באים לתחנה ורואים אישה חרדית, הם אומרים שהסתכלות כלפינו מטעה. הם יודעים שהשוטרים ייתנו הכל לעזור”.
הגיעו נשים חרדיות בעקבותייך?
״כן. הגיעו מספר חברות שבהתחלה אמרו – מה? חרדית שהיא שוטרת? היום הן מבינות שכאשר יבואו לראות את העבודה הקשה בתחנות, ללא תלונה אחת, בזמן שעוזבים את בני המשפחה ומוקפצים לכל אירוע, הקולות יהיו אחרים.
״יש גם לא מעט גברים שמתנדבים. רואים כמה הציבור החרדי מוסיף לעבודת המשטרה. זה דבר נפלא, כמה העזרה כאן חשובה למען האחר. משטרת ישראל היא בית לכל אדם – חבל שיש אזרחים שלא מכבדים. אנחנו עוזרים לכל אדם בין אם הוא עצור ובין לא”.