אז מה הוא באמת השם הנפוץ ביותר שהוענקו לתינוקות שנולדו בשנה החולפת בישראל?
לקראת ראש השנה תשע”ה, פרסמה רשות האוכלוסין וההגירה את השמות הנפוצים ביותר שניתנו בשנה החולפת לילדים בישראל – כאשר בצמרת השמות הופיעו יוסף, דניאל ואורי לבנים ותמר, נועה ושירה לבנות – אך מסתבר שנתון אחד הוסתר מהרשימה הזו: ההודעה לא כללה הערה כי הרשימה כוללת רק את האוכלוסייה היהודית.
בדיקת שערך כתב ‘הארץ’ העלתה כי אם מתייחסים לכלל אוכלוסיית ישראל, השם הנפוץ ביותר שניתן לבנים בשנת תשע”ד היה דווקא מוחמד, אך הוא הושמט מהודעת רשות האוכלוסין וההגירה.
לפי ‘הארץ’, הרשימה שפרסמה הרשות אינה כוללת רק את האוכלוסייה היהודית, שכן הנתונים כוללים למשל גם ילדים ערבים בשם יוסף ואדם. מתברר כי הרשות השמיטה מההודעה רק שמות ערבים מובהקים – מוחמד ואחמד – השני היה צריך להיות במקום התשיעי ברשימת השמות הנפוצים.
גם בשנה שעברה הוציאה רשות האוכלוסין וההגירה הודעה דומה לקראת ראש השנה וגם ממנה, מתברר, הושמט השם מוחמד. גם אז לא צוין בהודעה כי היא כוללת רק חלק מהאוכלוסייה ולא הופיעה רשימה נפרדת המתייחסת לחברה הערבית. לעומת זאת, בנתונים שמפרסמת מדי שנה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מופיעות שלוש רשימות נפרדות של שמות נפוצים – לילדים יהודים, מוסלמים ונוצרים.
דוברת רשות האוכלוסין וההגירה, סבין חדד, מסרה בתגובה ל’הארץ’: “הנתון המפורסם הוא הנתון המבוקש במהלך השנים האחרונות על ידי כל מי שפונה לקבלת המידע ומסיבה זאת, פורסמה הרשימה האמורה, המתייחסת לשמות העבריים הפופולריים”. לפי הרשות, אם הבקשה הייתה למכלול השמות הישראליים הרי שהנתון היה משתנה.