לאחר חודשים של מאבק: משרד האוצר, ההסתדרות והשלטון המקומי חתמו היום (שלישי) על הסכם שכר עם הסייעות.
אריק דביר מנסה לרקוד על שתי החתונות. האם הצליח לו? • צפו
לפי ההסכם, שכרן של יותר מ-55 אלף תומכות חינוך יעלה ביותר מ-20% ויעמוד על כ-8,000-7,000 שקלים. לסיעות תינתן גם תוספת ותק חודשית לשכר בסך 50 שקלים לכל שנת ותק, עד ל-40 שנות ותק.
עיקרי ההסכם:
> תוספת שכר: שכר היסוד של תומכות החינוך יעלה לפני החלוקה הבאה:
• שכר הבסיס של תומכת חינוך אישית משלבת/רפואית יעלה ל-7,000 שקלים.
• שכר הבסיס של תומכת חינוך בגן/בבית ספר יעלה ל-7,200 שקלים.
• שכר הבסיס של תומכת חינוך מיוחד יעלה ל-8,000 שקלים.
> קידום ופיתוח מקצועי: ההסכם מסדיר קידום השתלמויות והכשרות שבגינן יזכו הסיעות לתוספת של בין 400 ל-1,600 שקלים, בהתאם לרמה המקצועית.
> קיצור שבוע העבודה: שבוע העבודה יקוצר ל-40 שעות לאורך תקופת ההסכם. בהמשך מתוכנן קיצור נוסף ל-39 שעות שבועיות, אם לא יהיה מחסור בתומכות החינוך בשנת 2027.
> תמריצי התמדה: מענק של עד 600 שקלים לתומכת חינוך שלא תיעדר מעבודתה, מענק שנתי של 1,000 שקלים לתומכת חינוך שנעדרה עד 10 ימי מחלה במצטבר.
> דמי החלפת גננת: תומכת חינוך שמחליפה גננת תהיה זכאית ל-200 שקלים בכל יום, נוסף על שכרה.
> לוח חופשות ותגמול: לוח החופשות יותאם לזה של משרד החינוך, לצד תגמול נוסף בגין עבודה בפגרת הקיץ ובחופשות החגים (במגזר היהודי: חנוכה ופסח, במגזר הערבי: חופשת החורף והאביב).
> הטבות נוספות בהסכם: קצובת ביגוד שנתית ובניית מסלול הכשרה של תומכות חינוך לתואר אקדמי בחינוך במסלול “אופק בתנועה”, בסבסוד משמעותי של המעסיקים.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ’: “ההסכם שנחתם היום הוא בשורה של ממש, לא רק עבור תומכות החינוך אלא עבור כלל ההורים במדינת ישראל. תנאים טובים וסביבת עבודה איכותית ישפרו בהכרח את סביבתם של הילדים ויבטיח את חינוכם באופן מיטבי. מעבר לכך, מדובר בהסכם נוסף למשק שמביא יציבות לסקטור נוסף וממשיך בחיזוק החוסן הכלכלי של ישראל”.