מסקר ערוץ 14 שבוצע על ידי מכון דיירקט פולס ופורסם ב'אולפן חמישי' עולה, כי כמעט מחצית (49%) מהציבור בישראל סבורים שהנשיא הרצוג, במאמציו להוביל לפשרה על הרפורמה - נוטה לצידה של האופוזיציה. לפי הסקר, רק 7% מהמשיבים סבורים כי הוא נוטה לצד הקואליציה ו-38% חושבים כי הרצוג שימש מתווך הוגן. 6% השיבו כי אין להם עמדה בנושא.
בן, בת, אח, אחות – רווקים? לרבים שמסרו שמות עבד בשנה החולפת
המשתתפים נשאלו האם בג"צ מוסמך לפסול תיקון בחוק יסוד, כמו למשל החוק המתוקן של עילת הסבירות. יותר ממחצית (51%) השיבו שלא, 45% השיבו כן ול-4% אין עמדה בנושא. עוד נשאלו המשתתפים האם תופעת הסירוב להתייצב למילואים מסכנת את ביטחון ישראל. 83% השיבו שכן, 12% השיבו שלא ו-5% השיבו שאינם יודעים.
עוד עולה מהסקר כי מרבית הציבור (44%) סבורים שהקואליציה מעוניינת יותר להגיע לפשרה ולהידברות על הרפורמה המשפטית, לעומת 30% שסוברים שדווקא האופוזיציה היא זאת שרוצה יותר להגיע לפשרה. 6% השיבו כי שני הצדדים רוצה פשרה באותה מידה ו-20% השיבו כי אף אחד מהצדדים לא מעוניין בפשרה.
בסקר נשאלו המשתתפים מהו המניע העיקרי של מובילי המחאה להמשיך במאבק נגד הרפורמה. 55% מהם השיבו כי המניע פוליטי במטרה להפיל את הממשלה. 43% סוברים כי המניע הוא אידיאולוגי במטרה למנוע את הרפורמה המשפטית. 2% מהמשתתפים השיבו כי אין להם עמדה בנושא.
[גלריה]
מובילי המחאה עוד יכולים למנף אותה כדי להתמודד בבחירות הבאות לכנסת בראשות מפלגה עצמאית, כפי שקרה כבר לא אחת בעבר. לפי הסקר, אם תוקם מפלגה של מובילי המחאה נגד הרפורמה – שקמה ברסלר היא המועמדת המובילה לעמוד בראשה עם 32%. אחריה אהוד ברק עם 10%, דן חלוץ עם 5% ואילן שילוח עם 2%. יותר ממחצית מהמשתתפים (51%) השיבו אף אחד או אין עמדה.
• המדגם נערך על ידי שלמה פילבר וצוריאל שרון באמצעות דיירקט פולס בע"מ עבור ערוץ עכשיו 14, בתאריך ה-27 ביולי 2023, באמצעות מערכת דיגיטלית בשילוב פאנל, בקרב 571 נדגמים בוגרים (18+) המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל. טעות הדגימה הסטטיסטית 4.2% ± בהסתברות של 95%.