חשבונות הבנק יוקפאו: כ-6,600 עמותות הולכות להימחק וזו הסיבה
יחידת רשם העמותות והחל”צ ברשות התאגידים, פועלת למחיקת כ-6,600 עמותות שאינן מדווחות מפנקס העמותות.
החל מחודש מרץ 2023, נשלחו מכתבי התראה בדבר הכוונה לבצע מחיקה מהפנקס לכ-7,000 עמותות. במסגרת פעימה זו של פרויקט מחיקת עמותות לא מדווחות, הליך המחיקה ננקט כנגד עמותות שנוסדו עד שנת 2017 ולא הגישו דו”חות כספיים כנדרש.
כתוצאה ממשלוח מכתבים ראשוניים במסגרת הפרויקט, כ-500 עמותות הגישו דיווחים שנתיים, ובכך נמנע המשך נקיטה בהליך מחיקה כלפיהן.
בימים אלו, פורסמה ברשומות הודעה מוקדמת בדבר מחיקת כ-6,600 עמותות מפנקס העמותות וחיסולן.
עמותות נדרשות להגיש מדי שנה דיווח על פעילותן בשנה שחלפה ועל התנהלותן הכספית. דיווחים אלה מאפשרים ליחידת רשם העמותות והחל”צ לפקח על פעילות העמותה ולבחון את עמידתן בהוראות החוק והנחיות הרשם, לוודא כי העמותה מקדמת את מטרותיה וכי לא מבוצעת חלוקת רווחים אסורה.
חשוב לא פחות, דיווחים אלה מתפרסמים לציבור, מיידית וללא תשלום, באתר גיידסטאר -. פרסום זה מקיים את העיקרון, לפיו עמותות ותאגידים אחרים ללא כוונת רווח, נדרשים לרמת שקיפות גבוהה, בין בשל הישענותם על תרומות פרטיות ותקציבים ציבוריים ובין בשל העניין הציבורי הכללי בפעילות תאגידים מסוג זה.
הליך המחיקה והחיסול עתיד להסתיים באוקטובר 2023, כאשר במועד זה עמותות אשר לא יגישו התנגדות למחיקתן בכפוף להגשת דיווחים כדין, יימחקו מפנקס העמותות ויחוסלו.
מחיקת עמותה משמעה, כי היא אינה מהווה עוד אישיות משפטית, כך שאינה כשירה עוד לבצע פעולות משפטיות. הודעה על מחיקת עמותות מהפנקס תישלח לבנקים, כך שחשבונות הבנק של העמותות שתמחקנה – יוקפאו, ללא יכולת לבצע פעולות בחשבונות אלו.
“על מנת להימנע מאי נעימות והצורך לנקוט בהליך החייאה במקרים המתאימים, רשמת העמותות מעודדת עמותות להגיש דיווחים שנתיים ללא דיחוי”, .
עו”ד שולי אבני-שוהם, ראש רשות התאגידים ורשמת העמותות: “הגשת דיווחים על ידי עמותות איננה דרישה פרוצדוראלית גרידא, אלא חובה מהותית שעמידה בה מאפשרת לנו לפקח באופן אפקטיבי על עמותות, להגשים בצורה הטובה ביותר את האינטרס הציבורי ולוודא שכספי תורמים מנותבים להגשמת מטרות העמותה. בנוסף, דיווחים אלה שקופים לציבור ומנגישים לו מידע על פעילות העמותות. אנו נעמוד על כך שכל עמותה רשומה, תגיש דיווחים כנדרש על פי הדין. מבצע מחיקת העמותות מפנקס העמותות וחיסולן, מהווה חלק חשוב ביישום גישה זו לטובת הגברת אמון הציבור בפיקוח על ארגונים ללא כוונות רווח”.
תגובות
אין תגובות