לחובבי הקוקוס: מתכון להכנת ממתק קוקוס מצופה שוקולד

יעל חן
|
ו' אב התשפ"ג / 24.07.2023 01:08
המותג הקולינרי ‘מאסטר שף’ מציג מתכון מהיר וקליל להכנת ממתק קוקוס מצופה שוקולד • ניתן להכין אותו יחד עם הילדים – ויש תעסוקה טעימה לחופש הגדול
מצרכים:

• 3.5 כוסות שבבי קוקוס
• 200 גרם קרם קוקוס מאסטר שף
• 3 כפות שומן קוקוס
• כוס סירופ מייפל

לציפוי:

• 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
• 2 כפות שמן

אופן הכנה:

1. במעבד מזון או בקערה מערבבים היטב את שבבי הקוקוס, קרם קוקוס מאסטר שף שמן קוקוס וסירופ מייפל עד לקבלת עיסה אחידה ולחה.
2. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשטחים בה את התערובת לגובה של כ-2-3 ס”מ.
3. מהדקים, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעתיים וחצי.
4. כמה דקות לפני סוף ההקפאה מכינים ציפוי:
a. בקערה קטנה ממיסים שוקולד קצוץ במיקרוגל או על באן מארי (סיר אידוי כפול) עד לקבלת מרקם חלק.
b. מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים לקבלת ציפוי מבריק.
5. מוציאים מהקפאה את התבנית וחותכים למלבנים קטנים.
6. בעזרת מזלגות טובלים כל מלבן בשוקולד המומס לציפוי אחיד.
7. מניחים על נייר אפיה ושמים במקרר למשך 20 דקות.