הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו פרסמה היום (שני) את תוצאות סקר שיעורי האזנה לרדיו הארצי והאזורי שנערך בחודשים פברואר עד מאי 2023. על פי ממצאי הסקר, נתח ההאזנה לרדיו האזורי גבוה במרבית האזורים מנתח ההאזנה לחלק מהתחנות הארציות.
כושר ובריאות: לחסוך אלפי שקלים בשנה • מה זה אפאפ ואיך זה עובד?
מהממצאים עולה, כי רדיו 103, רדיו חיפה, רדיו גלי ישראל זוכות לנתח האזנה גבוה באזורים בהם הם משודרים והם מדורגים במקום השני לפני גלי צה”ל.
רדיו ירושלים מדורג במקום השני בנתח האזנה באזור ירושלים בשווה לגלי צה”ל.
תוצאות הסקר מביאות לידי ביטוי באופן ייחודי את יחס החשיפה ונתח ההאזנה בין הרדיו האזורי לרדיו הארצי, בהתאם לאזורים שונים בארץ. הסקר בוחן הן את שיעור החשיפה (אחוז המאזינים לשידורי רדיו הרדיו מקרב כלל האוכלוסייה) והן את נתח האזנה (אחוז המאזינים לתחנת רדיו מבין כלל המאזינים).
לרדיו 103 FM נתח ההאזנה של 11% באזור גוש דן והוא מוביל על גלי צה”ל (8%) ואחרי רשת ב’ (14.4%).
כמו כן, כלל תחנות הרדיו האזוריות בגוש דן זוכות לנתח האזנה של 39%, גבוה מתחנות הרדיו של גלי צה”ל (33%) ותחנות הרדיו של תאגיד השידור (27%).
רדיו חיפה ממוקם שני בנתח ההאזנה (10%) באזור הכרמל והמפרץ, כשלפניו רשת ב’ (13%) ואחריו גלי צה”ל (10%).
לרדיו גלי ישראל נתח ההאזנה של 8.2% באזור יהודה ושומרון, לרשת ב’ (11.3%) ולאחריו גלי צה”ל (6.4%). כמו כן, כלל תחנות הרדיו האזוריות ביהודה ושומרון זוכות לנתח האזנה של 43.2%, גבוה מנתח האזנה לתחנות הרדיו של גלי צה”ל (32.8%) ותחנות הרדיו של תאגיד השידור (23.2%).
רדיו ירושלים, זוכה לנתח האזנה של 8.8% בירושלים רבתי כמו גלי צה”ל. לרשת ב’ נתח של 15.2%. כמו כן, כלל תחנות הרדיו האזוריות בירושלים רבתי זוכות לנתח האזנה של 38%, גבוה מנתח האזנה לתחנות הרדיו של גלי צה”ל (30%) ותחנות הרדיו של תאגיד השידור (31%).
גם בז’אנר של תחנות המוסיקה, רבות מתחנות הרדיו האזוריות ממוקמות בנתחי ההאזנה לפני תחנות ארציות אחרות. כך למשל, תחנות המוסיקה הפופולאריות ECO99 (12.2%) ורדיוס (7.6%), זוכות לנתחי האזנה גבוהים יותר מתחנות המוסיקה הארציות כאן גימל (7.5%) וכאן 88 (%3.9) באזור השרון.
הסקר בחן גם את נתח האזנה של קהלים שונים בקרב תחנות הרדיו האזוריות מגזריות, ביחס לתחנות הרדיו הארציות.
כך תחנת הרדיו האזורית קול חי היא במקום הראשון בנתח האזנה באזור המרכז (12.2%) לציבור המסורתי־דתי־חרדי, לפני כאן מורשת הארצית (6.2%). גם רדיו קול ברמה מגיע למקום השני ושווה לשיעורי האזנה לכאן מורשת במרכז בקרב המגזר (6.2%).
בקרב המגזר הערבי, רדיו א-שמס זוכה לנתח האזנה של 61% באזור הצפון וממוקם במקום הראשון, לעומת רדיו מכאן הארצית שזוכה רק ל־14% מנתח האזנה. גם תחנת הרדיו האזורית החדשה רדיו נאס זוכה ל־14% מנתח האזנה בדומה לרדיו מכאן הארצית.
עוד עולה מהסקר כי, שיעור החשיפה לרדיו ארצי ואזורי יחד בקרב הציבור הרחב מתחלק כך: 59% מהאוכלוסייה היהודית הדוברת עברית מאזינים לרדיו בתדירות קבועה, 32% נוספים מאזינים מזדמנים, רק 9% אינם מאזינים כלל.
כאשר במגזר הרוסי, שיעורי ההאזנה הם כ־75% (בתדירות כלשהי).
בנוסף, מצביע הסקר על כך ששליש (33%) מהאוכלוסייה היהודית הדוברת עברית מאזינים לרדיו האזורי. מהנתונים עולה כי 47% מהמסורתיים, הדתיים והחרדים באזור המרכז מאזינים לרדיו האזורי, 43% מהמסורתיים, דתיים וחרדים באזור התיכון (מרכז וירושלים) מאזינים לרדיו האזורי, 64% מהמגזר הערבי בצפון מאזינים לרדיו האזורי.
הסקר נערך על ידי מכון ‘מדגם’ בראשות מנו גבע, בקרב 6,418 מרואיינים מכלל האוכלוסייה בישראל, בגילאי 18 ומעלה בפיזור ארצי ואזורי.
כמו כן, הסקר נערך ב-16 אזורי זיכיון, מתוכם 11 אזורי זיכיון כלליים ו־5 אזורים ייעודיים: המרכז (רדיו קול חי) – דתיים וחרדים בלבד, התיכון (קול ברמה) – מסורתיים דתיים וחרדים בלבד, העמקים (רדיו לוטשייה) – בשפה הרוסית, צפון – בשפה הערבית, שפלת יהודה (רדיו פריוויה) – בשפה הרוסית.