מחזירים את הטעם לעגבנייה: מהי העגבנייה המשובחת בישראל?
מחזירים את הטעם לעגבנייה וההתחשבות בצרכן הישראלי: קשה או רכה? אדומה או כתומה? ישראלית שורשית או זן שעשה עלייה מאירופה?
בשנים האחרונות עוד ועוד זנים וסוגים של עגבניות עולים על המדפים שלנו, ונשאלת אצל כל אחד מאיתנו לא פעם השאלה: מהי בעצם העגבנייה הטעימה בישראל?
בתערוכת ‘אגרומשוב’ – התערוכה החקלאית הוותיקה והמובילה בישראל החליטו להרים את הכפפה ולקיים שוב את תחרות העגבנייה האיכותית והטעימה בישראל, שתיערך ב-6.9.2023 במתחם אקספו בתל אביב.
מדובר בתחרות שהיא אחת מסימני ההיכר של תערוכת ‘אגרומשוב’. העגבנייה הטעימה והאיכותית בישראל תיבחר על-פי שורה של פרמטרים על-ידי צוות שיפוט מקצועי.
בישראל מגדלים כ-500 זני עגבניות שונים על ידי חברות הזרעים המובילות בעולם, אך בסוף – הצרכן מגיע למדפים ואיינו יודע איזה עגבנייה מוכרים לו בשל העדר סימון, שילוט והסברה.
כבר לפני 12 שנה הוחלט ב’אגרומשוב’ לערוך את התחרות מסיבה אחת פשוטה: אין גוף אחד בכל התעשיה החקלאית שמייצג את הצרכן.
חברות הזרעים עושות הכל כדי לרצות את החקלאי ולפתח עבורו זן מנצח. החקלאי דורש ומקבל עמידות למחלות, חיי מדף ארוכים, כשצבע וטעם לא ממש עניינו את החקלאי, המשווקים וגם לא את חברות הזרעים.
הרשתות לא התעניינו במה שהלקוחות הכי מעוניינים – וזה הטעם. בעיקר כי בשיטת מכירת העגבניות הנהוגה בארצנו מוכרים עגבניות בתפזורת ממקורות שונים. הצרכן לא יודע שמגיע לו לדעת יותר מידע על העגבנייה, כמו למשל איך ואיפה היא גודלה? האם זו עגבניית טעם? וכמה ליקופן (חומר המונע סרטן) יש בה?
בתחרות הייחודית יוכל הציבור הישראלי לא רק להכיר סוגי עגבניות שטרם שמע עליהן, אלא גם לדעת מהי העגבנייה הכי איכותית וטעימה בשוק.
בשנה שעברה, למשל, זכתה בתואר העגבנייה “KORDIAL” של חברת סינג’נטה, בתחרות בה עמד בראש צוות השיפוט השף המוכר אייל שני.
במסגרת תערוכת ‘אגרומשוב’ יוצגו פיתוחים, חידושים, גידולים וכלים חקלאיים חדשניים ופורצי דרך מהארץ והעולם. עשרות מציגים מחו”ל כבר אישרו את השתתפותם.
תגובות
אין תגובות