להפוך עוגה פשוטה לייחודית וטעימה

מכיוון שלכל אחד יש את המתכונים הקבועים שלו, החלטנו לרענן לכם את הרפרטואר ולהציע מגוון עוגות שניתן לשלוף ולאכול • לפניכם מספר שדרוגים מעניינים שייקחו את העוגה הרגילה שלכם למחוזות חדשים
תוכן שיווקי
י"ז תמוז התשפ"ג / 06.07.2023 15:47

עוגה בחושה היא קינוח שמומלץ שתמיד יהיה  במקפיא, כך שאם פתאום קופצים אלינו אורחים, חברים או בני משפחה בהפתעה, יהיה לנו מה להציע להם. ברגע אחד אפשר להפשיר אותה ולארח את האורחים עם  עוגה וכוס קפה.

מכיוון שלכל אחד יש את המתכונים הקבועים שלו, החלטנו לרענן לכם את הרפרטואר ולהציע מגוון עוגות שניתן לשלוף ולאכול. אבל אם מתחשק לכם לתת לה טוויסט מעניין אפשר להוסיף הפתעה שמסתתרת בתוך העוגה.

לפניכם מספר שדרוגים מעניינים שייקחו את העוגה הרגילה שלכם למחוזות חדשים.

טוויסט מושחת במיוחד

העוגה הבחושה האייקונית מכולן היא כמובן עוגת השוקולד. העוגה הפשוטה והטעימה הזו מככבת בהרבה אירועים של ילדים ושל מבוגרים כאחד. אם אתם רוצים להפתיע עם טוויסט מיוחד זה הזמן לשלב כוחות בין מרשמלו קטנים ואווריריים לגנאש של שוקולד חלבי. לאחר שהכנתם את העוגה והיא התקררה פרסו אותה פעמיים, כך תצא לכם עוגה עם שלוש שכבות של ספוג.

כעת, מרחו בנדיבות גנאש חלבי על שכבת הספוג התחתונה ומעליה פזרו בנדיבות את המרשמלו, הניחו מעליהם את שכבת הספוג השנייה, שפכו גם עליה שכבת גנאש חלבי והניחו מעל מרשמלו ואז הניחו את השכבה האחרונה של הספוג וצפו אותה גם בגנאש חלבי. את חלקה העליון תוכלו לעטר עם שברי שוקולד חלבי, אך עד שלא תפרסו את העוגה אך אחד לא ידע שמסתתר בפנים טוויסט מדליק וטעים.

טוויסט בריא בעוגת פירותית 

הטוויסט בעוגה הבחושה הזו הוא שהעוגה מתוקה מהפירות אך לא מושחתת ומלאת סוכרים. את העוגה הזו נכין  מתפוחים ואפרסקים עם שבבי קוקוס טחונים ומיץ של תפוזים טריים. שימו לב שכדי לקבל מרקם רך ונימוח מומלץ להשתמש בשמנת חמוצה וחמאה. לאחר שערבבתם את כל מרכיבי העוגה הגיע הזמן לשלב בה את הטוויסט הבריא שלנו – מלית של חלווה עם שקדים.

תוכלו להכין אותה ממש בנוחיות ביתכם עם טחינה גולמית, קצת דבש להמתיק אותה וכמובן שקדים קלויים חתוכים באופן  גס. כעת שפכו מחצית מבלילת הפירות לתבנית, מעליה הוסיפו את תערובת הטחינה מעל הבלילה, אך אל תערבבו אותה. ואת המחצית השנייה של בלילת הפירות שפכו מעל לתערובת הטחינה כך שכאשר תפרסו אותה, תתקבל שכבה טעימה, מזינה ומתוקה – הפתעה של ממש בתוך עוגת הפירות שלכם.

עוגת שיש ואוראו

עוגת שיש היא העוגה המזוהה ביותר עם ההגדרה של עוגות בחושות. לכל אחד יש מתכון מנצח שלא משנים אותו, אך כיוון שמדובר בהפתעה ייחודית עבור הילדים נגלה לכם שמדובר במלית אוראו ביתית. את העוגיות יש לטחון במיקסר עם תוספת של מעט סילאן עד לקבלת מרקם חלק. את התערובת הזו נוסיף לחלק של הווניל. כשנשפוך את שתי הבלילות לתוך התבנית והאוראו שכבר בתבנית, מבלי לערבב.

כעת, נערבב אותן עם שיפוד עץ כדי שתתקבל צורת השיש המוכרת ומי שיטעם את העוגה יזהה פתאום את טעם האוראו המצוין וייהנה מהשדרוג המגניב הזה.

טוויסט קראנצ’י בתוך בחושה

כל עוגה בחושה שתבחרו להכין תוכלו לשדרג בעזרת התוספות המדליקות הללו: למלית קרנצ’ית במיוחד שתיתן לכם טוויסט השתמשו בעוגיות לוטוס טחון בשילוב קינמון עם דבש, או שברי עוגיות נוספו קצוצות דק כדי לקבל מרקם מגוון מעט גס. עוד טוויסט נהדר הוא שילוב של טופי ואגוזי מלך, מומלץ לטחון חלק מהם וחלק לקצוץ דק כדי לקבל את הבדלי המרקמים.

גם את הטוויסטים הללו מומלץ להכניס במרכז העוגה, היכן שאף אחד לא מצפה למצוא אותם, כך תוכלו ליהנות מכל ביס וביס.

טוויסטים מיוחדים במינם

טוויסטים מיוחדים הם כאלו שניתן להמציא כיד הדמיון הטובה. כך תוכלו להשתמש בחומרים הטובים ביותר וליצור מהם את השילובים המוצלחים ביותר. כמה דוגמאות מצוינות לכך הן קרם קוקוס בשילוב עם קליפות תפוזים מסוכרות או שילוב של גבינת ריקוטה עם דובדבנים טריים או לימון שיהפכו ביחד לציפוי מדהים על גבי העוגה או שתוכלו להפתיע שוב עם שכבה מפנקת באמצע העוגה.

לסיכום, לאפות זה כיף, אל תפחדו להתנסות בשילובים מעניינים וחדשים. כך תגלו שילובים שמעולם לא חשבתם עליהם אשר ישדרגו לכם את העוגות ויעניקו להם טוויסטים ייחודים שיפתיעו את כל מי שיטעם אותן.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות