עוד מכה לבן גביר? תקף: “לצערי, הם חושבים שהם מחוקקי על”

בג"ץ הוציא צו על תנאי למדינה בעתירה שהוגשה נגד 'חוק בן גביר' - ודורש ממנה להסביר מדוע לא יבוטל • היועמ"שית פרסמה כבר לפני שבועיים את עמדה כי החוק איננו חוקתי, אלא אם יבטיח שלא תהיה התערבות פוליטית ושיקולים זרים • מה הגיב השר?
אריה ריבקינד
כ"ט סיון התשפ"ג / 18.06.2023 19:27

בית המשפט העליון הוציא היום (ראשון) צו על תנאי נגד ‘חוק בן גביר’ – פקודת המשטרה – וקבע כי על המדינה להשיב לעתירה בתוך 90 יום ולנמק מדוע לא יבוטל החוק.

החוק מבקש להרחיב את סמכויות של השר לביטחון לאומי בכל הקשור למדיניות ופעילות המשטרה.

בהודעת בית המשפט נאמר: “הצו מורה למשיבים להתייצב ולתת טעם מדוע לא יבוטל החוק”.

יודגש, כי  העובדה שהוצא צו על תנאי לא אומרת שהעתירה תתקבל.

השר לביטחון לאומי  הגיב להחלטת בג”ץ: “לצערי שופטי בית המשפט העליון שוב מוכיחים שהם סבורים שהם מחוקקי על, מעל כנסת ישראל. אני פונה לראש הממשלה ואומר לו: הגיע הזמן להעביר את הרפורמה במלואה, בלי להיכנע, בלי למצמץ.

“בוא נראה את כל החתרנים, את אלה שהצביעו מאחורי הפרגוד לטובת קארין אלהרר אם הם יעזו להצביע נגד הרפורמה”.

בגוף העתירה שהוגשה על ידי ‘התנועה לאיכות השלטון’, מפורטים סעיפים מרכזיים ומהותיים בתיקון החוק לפקודת המשטרה אשר “מהווים פגיעה בחוקי יסוד, בזכויות אדם ובחירויות הפרט ושחותרים תחת עקרונות יסוד בשיטת המשטר בישראל, בפרט בכל הנוגע לעמדה לפיה הפעלת אמצעי האכיפה של משטרת ישראל, ובכלל זאת קיום חקירות והעמדה לדין, תיעשה שלא על פי שיקולים פוליטיים ומפלגתיים”, לשון העתירה.

לפני כשבועיים פרסמה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה תגובה לעתירות בעניין חוקתיות התיקון לפקודת המשטרה, המכונה ‘חוק בן גביר’, וציינה  כי החוק איננו חוקתי, אלא אם יבטיח שלא תהיה התערבות פוליטית ושיקולים זרים.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות