תרצו עוד: חצילים אפויים בשילוב ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות

יוצרי המתכונים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מנות מיוחדות, טעימות וקלות להכנה • והפעם: חצילים אפויים בשילוב ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות
יעל חן
ג' סיון התשפ"ג / 23.05.2023 14:29
מצרכים:

2 חצילים
1 שורש ארטישוק ירושלמי, 100 גרם
1 בצל, קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 שן שום, קצוצה
20 מ”ל מים
2 כפות שמן זית

לרוטב:

1 כף קמח
1 כוס ציר ירקות
2 כפות שמן צמחי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס ומכוונים לתוכנית גריל. מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים להם את הגבעולים. חורצים כל חציל באמצע, כדי שלא יתפוצצו בזמן האפייה בתנור. מכניסים לתנור וצולים במשך 15 דקות ואז הופכים את החצילים וצולים 15 דקות נוספות. ונותנים לחציל מנוחה מחוץ לתנור, למשך 5 דקות.

2. מגרדים ארטישוק ירושלמי בפומפייה, לא דק מדי.

3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים בצל ושום, מטגנים עד שהם מקבלים גוון זהוב.

4. מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי המגורד ומאדים במשך 2 דקות, ולאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים בבישול למשך דקה אחת נוספת.

5. מוסיפים לסיר 20 מ”ל מים, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את האש, ונותנים לסיר מנוחה בצד.

6. בסיר אחר מכינים את הרוטב: מחממים שמן צמחי, מוסיפים קמח ומערבבים כל הזמן, עד שנוצרת עיסה משחתית ומבעבעת מעט. מתבשלת ומבעבעת מעט.

7. לפני שהעיסה בסיר משחימה, מוסיפים לה את ציר הירקות וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך. מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ופלפל.

8. מניחים את החצילים הקלויים בתבנית. חורצים פתח מגבעול החציל ולכל אורכו ופותחים את החציל באמצעו. זורים מעל מלח ופלפל ויוצקים מעט שמן זית.

9. מניחים את תערובת הארטישוק הירושלמי בתוך החצילים, יוצקים מהרוטב מעל.

10. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבה.

 

Beko הוא אחד המותגים המובילים בעולם והצומח ביותר באירופה בשוק מוצרי החשמל הלבנים לבית. ל-Beko פעילות בלמעלה מ-140 מדינות ברחבי העולם, בהן ישראל, באמצעות ברימאג המפיצה את מוצרי Beko לצרכנים הישראלים כבר 20 שנה.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות