גבינה כחולה והיא עולה: הצעות למנות וסלטים
גבינה כחולה היא גבינה עם טעמים עוצמתיים וחזקים. היא אולי לא לכל אחד, אבל אניני הטעם שחובבים אותה ייהנו ממנות משודרגות במיוחד עם טוויסט מקורי ומעניין.
אז לקראת חג השבועות שמתקרב אלינו בצעדי ענק, הנה כמה הצעות למנות שיתאימו בול לשולחן החג.
סלטים לשבועות
גבינה כחולה היא תוספת מצוינת לסלטי חסה, ומחמיאה לטעמים שלהם עם טעמה הנועז והחריף. העושר הקרמי של גבינה כחולה משלים את הפריכות של עלי חסה טריים, ויוצר תערובת הרמונית של מרקמים. לטוויסט מענג, שקלו להוסיף אגוזי מלך קלויים, אגסים פרוסים וטפטוף דבש לסלט החסה והגבינה הכחולה שלך. השילוב של טעמים מתוקים ומלוחים הוא באמת יוצא דופן.
אופציה נהדרת נוספת לסלט חגיגי שיתאים היא גרסה כשרה לסלט קוב. במקום להשתמש בעוף בסלט, תוכלו לבחור בסלט העשיר המבוסס על בסיס חסה, רוטב ויניגרט, ביצים קשות, אבוקדו חתוך לקוביות, עגבניות שרי, אגוזי מלך וגבינה כחולה מפוררת.
אופציה נוספת היא יצירת שילובים דוגמת סלט ענבים ופיצוחים, על מצע מעורב של עלים וביניהם עלי בייבי ועלי רוקולה, קשיו ואגוזי פקאן קלויים ורוטב עשיר של חרדל ודבש שיאזן את המרקמים, לסיום פזרו גבינה כחולה בשפע מעל ותיהנו מסלט חגיגי במיוחד.
אפשרות נוספת לסלט עלים וגבינה כחולה היא סלט המבוסס על עלי תרד. הוסיפו עלי תרד טריים, פרוסות תותים לשילוב טעמים מתוקים, אגוזי פקאן מסוכרים וגבינה כחולה מפוררת. הרוטב המומלץ לסלט זה יכלול טעמים מתוקים דוגמת טעמי הדרים שמשתלבים נהדר ברוטב ויניגרט, או רוטב של חומץ בלסמי, חרדל ודבש. גרסה נוספת לסלט הזה היא גרסה המשלבת סלק, טעמי האדמה השורשיים של הסלק מוסיפים לסלט נופך מתוחכם והופכים אותו כמעט למנה עיקרית.
אם מתחשק לכם ללכת על סלט עם טוויסט ייחודי, אפשר לבחור בסלט בהשראה ים תיכונית. עם שפע של ירקות מעורבים וחגיגה של צבעים לעיניים הכוללת עגבניות שרי, זיתים שחורים, בצל סגול, עלים ירוקים לבחירתכם כמו עלי אורוגולה ורוקט, חתיכות מלפפון פרוסות גס וכמובן גבינה כחולה, מלכת הגבינות שמוסיפה טוויסט ייחודי לסלט.
מנות ראשונות ועיקריות
כמובן שלא רק בתחום הסלטים יכולה הגבינה הכחולה לככב בשולחן החג. זה הזמן לתת קיק למנות העיקריות עם תוספת דומיננטית ובלתי נשכחת. הצעה למנה ראשונה ייחודית היא ברוסקטות של אגסים בגריל וגבינה כחולה. אגסים וגבינה כחולה הם אחד מן השילובים הקלסיים, כאשר טעמי אגס המתוקים שהופכים למעט קרמליים בגריל, משביחים את טעמה הייחודי של הגבינה ומחמיאים לו. האגסים החמים והמקורמלים שמונחים על לחם פריך, בשילוב של שפע גבינה כחולה יוצרים חגיגת טעמים ומרקמים בפה, שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה.
אופציה נהדרת נוספת שתזכיר לנו עד כמה ארץ ישראל היא ארץ זבת חלב ודבש, היא השילוב של תמרים ממולאים בגבינה כחולה. המתיקות הטבעית של התמרים, יחד עם הטעמים החזקים של הגבינה הכחולה הם שילוב נהדר וחגיגי, שישמח את שולחן החג.
מנה עיקרית קלסית לארוחת שבועות היא כמובן פיצה. מתכון לפיצה עם גבינה כחולה יכלול בתוכו את כל הרכיבים המוכרים והידועים, ובחירת תוספות שיחמיאו לגבינה כחולה, כמו בטטה צלויה, פיצה ביאנקה, שהיא פיצה לבנה עם תוספת של תרד, או אפילו פיצה מרגריטה קלסית עם גבינה כחולה צלויה ונמסה מעל שתשדרג כל ביס.
מנה עיקרית נוספת עם גבינה כחולה היא ירקות בתנור עם גבינה כחולה נמסה מעליהם. פלטת ירקות בתנור, אנטיפסטי חגיגי, יתאים לכל שולחן ויוסיף חגיגיות ואופציות נהדרות לחובבי הירקות. שפע הירקות מזכיר את השפע של מדינת ישראל, ארץ זבת חלב ודבש, אותו אנו חוגגים בשבועות. מוצרי החלב המאפיינים את החג משתלבים נהדר במנה זו. ניתן להכין אנטיפסטי של כל הירקות ולהשתמש בהמון צבעים שיוצרים תחושה של שפע כמו בצל סגול, עגבניות שרי, זוקיני, בטטה, דלעת ועוד. אפשר גם לבחור בגרסה שהיא לא אנטיפסטי והיא חוגגת את טהרת הגבינות והשמנת וללכת על תפוחי אדמה ובטטה מוקרמות עם שמנת, רוטב בשמל וגבינה כחולה מפוררת מעל בשביל הטאצ’ החגיגי והטעמים העזים שישדרגו כל מנה.
כל ההצעות שהוצעו כאן יכולות להיות מוגשות לאורך כל השנה, וכמובן שמתאימות במיוחד לחג השבועות ולחגיגת הגבינות שנערכת בו. החג הזה תלבשו לבן ותאכלו אוכל טעים ומשמח במיוחד.
תגובות
אין תגובות