מחפשים משהו מפתיע ומקורי? תאנים צלויות עם מסקרפונה דבש
מצרכים:
12 תאנים שחורות בשלות ושמנמנות
1/4 כוס + 1 כף דבש
2-3 גביעים של גבינת מסקרפונה רכה (בהתאם לגודל המנה שתרצו להכין)
1 כף רום
גרידת לימון מימון אחד
אופן ההכנה:
1. חוצים את התאנים לאורכן ומסדרים אותן על צלחת או מגש.
2. מחממים 1/4 כוס דבש בסיר קטן, על אש בינונית. כשהדבש חם והופך דליל מנמיכים את האש. יש להשגיח היטב כדי שהדבש לא ירתח אלא רק יתחמם. נותנים לדבש להתבשל כ-2 דקות, ואז מכבים את האש.
3. מהר אך בזהירות טובלים את חצאי התאנים בדבש החם, בעזרת מזלג או מלקחיים קטנים.
4. מניחים את חצאי התאנים הטבולות בחזרה על המגש.
5. בקערת מיקסר שמים את גבינת המסקרפונה ומקציפים אותה עם כף הדבש הנותרת, הרום וגרידת הלימון. מקציפים עד שהגבינה אוורירית. מכסים את הקערה ומכניסים את הגבינה למקרר.
6. מחממים מחבת גריל (פסים) לחום בינוני. כשהיא חמה, מסדרים בתוכה את כל התאנים כשהצד הפנימי של התאנים כלפי מטה. ברגע שמסיימים להניח את כל התאנים, מתחילים להפוך אותך לצידן השני. התאנים צריכות לקבל סימני צריבה קלים בלבד. מכבים את האש, הופכים את התאנים פעם נוספת ונותנים להן “לשבת” עוד מה דקות בדבש שהתקרמל. מוציאים את התאנים הצרובות לצלחת.
7. את התאנים הצלויות אפשר להכין שעה או יותר לפני זמן ההגשה. מניחים אותן על צלחת כשהצד הפנימי שלהן פונה כלפי מעלה. ביום חול: ממש לפני ההגשה, אפשר להכניס את צלחת התאנים לחימום במיקרוגל למשך 30 שניות.
8. כשהתאנים חמות ומוכנות להגשה מוציאם את קרם המסקרפונה מהמקרר ומסדרים את המנה על צלחת הגשה או בצלחות קינוח אישיות. מניחים בנדיבות מקרם המסקרפונה במרכז ומעטרם סביבו בתאנים הצלויות והמקורמלות. מגישים כשהתאנים עדיין חמות.
9. ניתן לעטר את המנה בשקדים פרוסים קלויים.
אודות Grundig (גרונדיג): מותג מכשירי החשמל הביתיים הבינלאומי מבית קונצרן ארצ’ליק (Arçelik), הוא אחד מהיצרנים המובילים בעולם של מוצרי אלקטרוניקה, מכשירי חשמל ביתיים (מכשירים לבנים) ומכשירי חשמל קטנים. גרונדיג הוא מותג גרמני עתיר ידע וניסיון שנצברו במהלך 77 השנים מאז נוסד. החברה מייצרת את מוצריה במספר מפעלים באירופה ופועלת ביותר מ-65 מדינות ברחבי העולם. בישראל משווקים מוצרי גרונדיג על ידי חברת ראלקו.
תגובות
אין תגובות