מתכון לספגטי כתום ברוטב קרם בטטה עם בצל מקורמל ומסקרפונה
רשימת חומרים (ל-4 מנות):
1 חבילה מפלדינה (500 גרם)
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
8 כפות שמן זית
2 כפות עליי תימין
2 כפות עליי אורגנו טרי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום, פרוסות
קורט אגוז מוסקט טחון
1 מיכל שמנת לבישול 15% (אפשר להחליף בשמנת לבישול אלפרו 5%)
4 כפות גדושות מסקרפונה
לקישוט:
עליי אורגנו טריים
אופן ההכנה:
1. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את קוביות הבטטה ובצד אחר את רצועות הבצל בשכבה אחידה. יוצקים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים באורגנו, תימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מפרישים את רצועות הבצל ו- 1 כוס קוביות בטטה להגשה.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול עבור הרוטב.
3. מחממים את שארית שמן הזית בסיר בישול הפסטה.
4. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים מוסקט, שמנת לבישול ומסקרפונה.
5. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
6. בעזרת מעבד מזון או בלנדר יד טוחנים את הרוטב לקרם חלק.
7. מוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב עם הרוטב. (אם הרוטב מעט יבש, מוסיפים מי הבישול של הפסטה).
8. מוסיפים אורגנו, קוביות בטטה, רצועות בצל ומגישים מיד.
תגובות
אין תגובות