הכוכבת של ארוחת שבועות: לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

יעל חן
|
ב' סיון התשפ"ג / 22.05.2023 12:23
מחפשים מתכון לארוחת שבועות של מנה חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה? המותג הקולינרי ‘מאסטר שף’ מציע מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות
מרכיבים (תבנית מלבנית בינונית):

2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג’ 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת דק

להגשה:

עלי בזיליקום

אופן הכנה:

1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.

4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג’, ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.

5. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.

6. מרכיבים את הלזניה:

a. יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.

b. מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).

c. יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.

d. חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.

e. מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.

f. מפזרים בנדיבות את הפרמז’ן.

7. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.

8. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.