הכוכבת של ארוחת שבועות: לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

מחפשים מתכון לארוחת שבועות של מנה חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה? המותג הקולינרי 'מאסטר שף' מציע מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות
יעל חן
ב' סיון התשפ"ג / 22.05.2023 12:23
מרכיבים (תבנית מלבנית בינונית):

2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג’ 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת דק

להגשה:

עלי בזיליקום

אופן הכנה:

1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.

4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג’, ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.

5. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.

6. מרכיבים את הלזניה:

a. יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.

b. מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).

c. יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.

d. חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.

e. מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.

f. מפזרים בנדיבות את הפרמז’ן.

7. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.

8. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות