מצרכים (ל-6 מנות):
100 גר’ טופו, חתוך לרצועות
בטטה דקה, קלופה ופרוסה לריבועים
מלפפון, חתוך לריבועים
5 עגבניות שרי, פרוסות
רבע בצל סגול, חתוך לריבועים או לפרוסות
3 פטריות פורטבלו, פרוסות
כף צנוברים קלויים
2 עלי בזיליקום, לקישוט
5 כפות שמן זית
רבע כוס טחינה גולמית
כפית סילאן
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים
אופן ההכנה:
1. לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה. להקפיץ את הטופו עד שייצלה במלואו, משני צידיו. להוציא ולהמתין שיצטנן.
2. במקביל, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה. לתבל במלח, פלפל וכף שמן זית ולאפות עד לריכוך, למשך 15 דקות.
3. במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.
4. להכנת הרוטב ערבבו: מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.
5. ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.
6. ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.
ערכים תזונתיים (למנה):
קלוריות: 470 קק”ל
חלבון: 7.5גר’
פחמימה: 14גר’
שומן: 19גר’