רוצה מתכון חגיגי וקליל? סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ

יעל חן
|
ט' אייר התשפ"ג / 30.04.2023 13:30
תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מציגה: מתכון קליל וחגיגי לארוחת חג השבועות:  מתאים גם לטבעוניים • קל להכנה ומקשט כל שולחן
מצרכים (ל-6 מנות):

100 גר’ טופו, חתוך לרצועות

בטטה דקה, קלופה ופרוסה לריבועים

מלפפון, חתוך לריבועים

5 עגבניות שרי, פרוסות

רבע בצל סגול, חתוך לריבועים או לפרוסות

3 פטריות פורטבלו, פרוסות

כף צנוברים קלויים

2 עלי בזיליקום, לקישוט

5 כפות שמן זית

רבע כוס טחינה גולמית

כפית סילאן

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים

אופן ההכנה:

1. לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה. להקפיץ את הטופו עד שייצלה במלואו, משני צידיו. להוציא ולהמתין שיצטנן.

2. במקביל, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה. לתבל במלח, פלפל וכף שמן זית ולאפות עד לריכוך, למשך 15 דקות.

3. במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.

4. להכנת הרוטב ערבבו: מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.

5. ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.

6. ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.

ערכים תזונתיים (למנה):
קלוריות: 470 קק”ל
חלבון: 7.5גר’
פחמימה: 14גר’
שומן: 19גר’