עתירה לבג”ץ: לעצור בחירת הרבנים הראשיים – עד אחרי המוניציפליות

נציגות בתי הכנסת הציוניים בירושלים עתרה לבג"ץ בדרישה לעצור את בחירת הרבנים הראשיים לישראל - עד לאחר הבחירות המוניציפליות בחודש אוקטובר הקרוב • טוענים: "כר נח ובוטה לבחישה פוליטית ולמערכת יחסים של 'תן וקח' בין הבחירות לרבנים הראשיים, לבחירות המוניציפליות"
חרדים 10
ו' אייר התשפ"ג / 27.04.2023 14:54

נציגות בתי הכנסת הציוניים בירושלים עתרה היום (חמישי) לבג”ץ, בדרישה לעצור את בחירת הרבנים הראשיים לישראל – עד לאחר הבחירות המוניציפליות בחודש אוקטובר.

לפי הדיווח של אברהם בלוך ב’מעריב’, העתירה הוגשה מכיוון שבנציגות חוששים שהמעורבות של הרשויות המוניציפליות בבחירת הרבנים הראשיים, כאשר בחירת הרבנים הראשיים מתקיימת כשלושה חודשים לפני הבחירות לרשויות המוניציפליות, תוביל ל”חשש ממשי לטוהר המידות”, בשל השיקולים הפוליטיים שישקלו ראשי הרשויות אשר מעמידים את עצמם לבחירה נוספת.

בעתירה נכתב כי הסעדים הנדרשים בעתירה נצרכים “באופן הכרחי ובהול להגנה על שלטון החוק ועל קיום טוהר המידות ומניעת הליך פסול ומשוחד פוליטית, לבחירת הרבנים הראשיים לישראל”.

בעתירה נכתב עוד, כי בציונות הדתית ובש”ס החליטו לקבוע את מועד בחירת הרבנים הראשיים שלושה חודשים לפני הבחירות המוניציפליות – וכי “אין זהו יד המקרה. זהו מקרה מובהק ובוטה לבחישה הפוליטית של ממשלת ישראל באופייה הדמוקרטי של המדינה ובאחד ההליכים הדמוקרטיים החשובים המתקיימים במדינה אחת לעשור, לבחירת סמלי שלטון מובהקים – הרבנים הראשיים לישראל.

“האסיפה הבוחרת את הרבנים הראשיים, מורכבת בעיקרה מנציגויות דמוקרטיות לוקאליות של נציגי ציבור ורבנים מוניציפליים. מדובר במפלגות המחזיקות בחלק ניכר מכוחה של הממשלה (-ש”ס והציונות הדתית) מחד, ומאידך – מריצות סיעות ומועמדים לבחירות המוניציפליות ברחבי הארץ”.

על פי העתירה, “ממשלת ישראל ‘לא עוצרת באדום’ וקובעת את המועד לבחירות הרבנים הראשיים במועד הקרוב ביותר לבחירות המוניציפליות, ככר נח ובוטה לבחישה הפוליטית, לפגיעה אנושה בטוהר הבחירות, ולמערכת יחסים של ‘תן וקח’ בין הבחירות לרבנים הראשיים, לבחירות המוניציפליות שתתקיימנה 3 חודשים לאחר מכן בלבד”.

עוד נאמר בעתירה: “קיים חשש מוחשי שמוסד הרבנות ייהפך לסניף של מפלגות מסוימות וקיצוניות, תוך העמקת הניכור והקיטוב שבין החברה הישראלית לנציגי הציבור וסמלי השלטון בישראל”.

הפרקליט המייצג את נציגות בתי הכנסת הציוניים, אמר ל’מעריב’: “לפני הגשת העתירה פנינו אל השר לשירותי דת בכתב מנומק המציין את החשש מפוליטיזציה של הליך בחירת הרבנים הראשיים בתקופה זו, אולם הוא בחר להשיב תשובה קצרה ללא נימוקים וציין שההליך יתקיים במועדו.

“למותר לציין כי השר לא התייחס להשפעה העצומה שיש לתוצאות הבחירות ברשויות המקומיות על זהות הרבנים הראשיים שיבחרו ולפיכך נאלצנו להגיש עתירה זו”.

הגוף הבוחר את הרבנים הראשיים מורכב מ-151 חברים:

30 רבני העיר הגדולות
14 רבנים מועצות מקומיות
2 רבנים אזורים
8 רבני יישובים
4 רבני שכונות
הרב הראשי הצבאי וסגנו
10 דיינים ותיקים
10 מועמדי השר
25 ראשי ערים גדולות
6 ראשי מועצות מקומיות
4 ראשי מועצות אזוריות
14 ראשי מועצות דתיות
4 ראשי מועצות דתיות אזוריות
2 שרים
5 חברי כנסת

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות