לקידוש בבוקר החג: עוגת גבינה ללא ייסורי מצפון
12 מנות | תבנית בקוטר 24 ס”מ | 20 דק’ הכנה | שעה וחצי אפייה
מתכונים: חן שוקרון
צילום: דניאל לילה
סגנון: עמית פרבר
לעוגה:
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה ללא תוספת מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
1/2 כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
1/2 חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
הכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.
2. מכינים את העוגה: שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מנפים לתוך הבלילה פודינג וקורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
4. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.
5. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. מעבירים סכין בדופן התבנית לשחרור העוגה (הפעולה הזו מונעת מהעוגה להיסדק) ומצננים לטמפ’ החדר (העוגה תשקע קצת וזה בסדר). מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למראה מדויק יותר: לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה בזהירות על גבי צלחת הגשה, כך שהצד החלק שלה פונה כלפי מעלה.
למראה חגיגי יותר (כמו בתצלום) מגישים את העוגה עם רוטב פירות יער:
מביאים לרתיחה 250 גרם פירות יער קפואים (פטל, דומדמניות, אוכמניות), 1/4 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים. מבשלים 7-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והנוזלים מצטמצמים מעט.
מסירים מהכיריים, מוסיפים 2 כפות רום ומצננים. מסננים את הרוטב מהפרי.
סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומפזרים עוד פירות יער טריים או קפואים ומופשרים.
אפשר גם לצפות בריבה:
למשל 1/2 כוס (120 גרם) ריבת פירות יער ללא תוספת סוכר של “ענבי ציון”.
שימו לב: העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה, אך נוחתת לאחר הקירור וזה בסדר.
תגובות
אין תגובות