מחקר חדש: אכילת מזון מטוגן מגבירה את הסיכון לדיכאון וחרדה

המחקר שנערך בסין, בהשתתפות 140,728 בני אדם, מצביע על קשר בין צריכת מזון מטוגן לבין הבריאות הנפשית • לאדם הצורך צ'יפס -  סיכון גבוה ב-12 אחוז ללקות בחרדה וסיכון גבוה ב-7 אחוזים לדיכאון, מאשר אצל בני אדם שלא צרכו צ'יפס
חרדים 10
ה' אייר התשפ"ג / 25.04.2023 22:45

האם לצ’יפס יש השפעה שלילית על בריאות הנפש? מממצאים שעלו במחקר שביצע צוות חוקרים מאוניברסיטת האנגג’ו בסין עולה כי לאדם הצורך צ’יפס –  סיכון גבוה ב-12 אחוז ללקות בחרדה וסיכון גבוה ב-7 אחוזים לדיכאון, מאשר אצל בני אדם שלא צרכו צ’יפס.

140,728 בני אדם השתתפו במחקר שנפרס על פני 11.3 שנים. מספר זה לא כולל את המשתתפים שנתבקשו לסיים את חלקם במחקר לאחר שאובחנו עם דיכאון בשנתיים הראשונות של המחקר.

בתום המחקר, שממצאיו הובאו ב’כאן חדשות’ התברר, כי בקרב המשתתפים אובחנו 8,294 מקרים של חרדה ו-12,735 מקרים של דיכאון בקרב אלו שצרכו מזון מטוגן.

בקרב אלו שאכלו תפוחי אדמה מטוגנים נמצא סיכון של 2 אחוזים יותר ללקות בדיכאון מאשר בקרב אלו שצרכו בשר מטוגן.

המחקר מצא, כי מי שצרך בדרך קבע יותר ממנה אחת של מזון מטוגן ביום היו גברים צעירים.

החוקר יו ג’אנג אמר לרשת CNN: “לא צריך להיכנס לפאניקה מהשפעה של אוכל מטוגן, אבל הפחתת השימוש בו עשויה להשפיע לחיוב הן על הבריאות הפיזית והן על הבריאות הנפשית”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות