למה פנסיונרים רבים מתקשים להסתדר מבחינה פיננסית?

תוכן שיווקי
|
י"ד ניסן התשפ"ג / 04.04.2023 22:29
כולם מתמודדים עם קשיים כלכליים, אך עבור פנסיונרים הם עשויים להיות מורכבים יותר ולהחמיר עם הזמן • אם אתם מתקשים, זו לא סיבה להתייאש. יש שלל מומחים שיכולים לעזור לכם לשפר את המצב •

פנסיונרים אמורים להיות חלק בלתי נפרד מהחברה, אך למרבה הצער לפעמים הם מתקשים להתאים את עצמם מבחינה פיננסית למעבר הדרמטי, מעבודה לפרישה.

למרות שניהלו חיים פעילים והקימו חברות, פרויקטים ומשפחות, רבים מהם מתקשים לגייס את המשאבים להמשך חייהם. בדיוק מתוך הצורך הזה נולדו כלי אשראי ייעודיים כמו משכנתא הפוכה או פנסיונית, שמאפשרים לאנשים מעל גיל 60 לקחת הלוואה לכל מטרה בסכום משמעותי, כנגד נכס המגורים שלהם. למה כל כך הרבה פנסיונרים נתקלים באתגר הזה, ונאלצים לחפש פתרונות חיצוניים, טובים ומשתלמים ככל שיהיו?

במאמר זה, נסקור את כל הסיבות למצב העגום.

החלטות פיננסיות לא נכונות בעבר ובהווה

במהלך החיים, אנשים מקבלים החלטות פיננסיות רבות, אשר משפיעות כמובן על מצבם הכלכלי ועל היכולת שלהם להגיע לפנסיה עם ממון משמעותי. החלטות כמו רכישת בתים, השקעות וחסכונות, גם כאלה שהרגישו נכונות וחכמות בזמנו, עלולות להתברר בתור טעויות. אנחנו לא מדברים רק על צבירת חובות, אלא גם ובעיקר על חיסכון פנסיוני לא אחראי. לאורך החיים יש להפריש לפנסיה, להיות מודעים לכלים הפנסיוניים ולביצועים שלהם. אנשים שלא עשו את זה, עלולים לסבול מזה לאחר הפרישה מעבודה.

עליית יוקר המחייה

אפילו אם פנסיונרים מחזיקים בכמויות גדולות של כסף, הם עדיין נמצאים בסכנה של חוסר יכולת לספק לעצמם את הצרכים הבסיסיים, וזאת עקב עליית יוקר המחייה. העלייה המתמדת במחירי הדיור, התקשורת, המזון והתרופות יכולה להיות משמעותית ומכרעת, בעיקר עבור פנסיונרים שסובלים ממגבלות בתקציב.

ריבית גבוהה במשק

לאחרונה, חלה עליית ריבית במשק לאחר שנים ארוכות. מגמה זו עשויה להשפיע על פנסיונרים במספר אופנים. אלה שמחזיקים בהשקעות יוכלו להשיג תשואות גבוהות יותר, אך מנגד התשלום על אשראי יקר יותר.

קושי להסתגל למצב החדש

כולם צריכים תמיד להתמודד עם פיתויים רבים, בכל הקשור להוצאות. מגוון האפשרויות מתרחב כל הזמן, וקל יותר מאי פעם לקבל עד הבית מוצרים מכל סוג ותחום. לכן, עם היציאה לפנסיה, רבים מוצאים את עצמם מתקשים להסתגל לירידה הנדרשת ברמת החיים. לחלופין, אולי הם אינם מודעים למגבלות הפיננסיות שלהם.

עלייה בהוצאות הבריאות

גם כאשר פנסיונרים מחזיקים בפוליסות ביטוח בריאות מקיפות, הם לא מוגנים לחלוטין מהתרחיש של ניפוח הוצאות הבריאות שלהם. בגילאים הללו, נוטות להתעורר לא מעט בעיות, ולא כל הטיפולים והתרופות נמצאות בסל הבריאות או במסגרת כיסויי הפוליסה.

עזרה לא מספקת מהמדינה

אם בעבר רבים סמכו על המדינה, שתתמוך בהם כלכלית לאחר היציאה לפנסיה, כיום רק מעטים (אם בכלל) עוד נוהגים כך. כמובן שיש קצבאות שונות, אך לא מדובר בסכומים שיכולים לאפשר שמירה על איכות החיים אליה הורגלתם, ובטח שלא יותר מזה.

כיצד מתמודדים עם קשיים פיננסיים כפנסיונרים?

פנסיונרים יכולים להתמודד עם האתגרים הללו במספר דרכים. כבר הזכרנו פתרונות כמו משכנתא הפוכה, אבל אלה עלולים שלא להספיק או כלל לא להיות זמינים עבורכם.

הנה כמה טיפים ותובנות להתמודדות עם הקשיים הפיננסיים שלכם:

נהלו תקציב – עליכם להקדיש זמן לתכנון וניהול התקציב שלכם. אתם צריכים להיות מודעים להכנסות ולהוצאות שלכם, על מנת לשמור על איזון.

בצעו השקעות וחסכונות – אתם יכולים להשקיע את הכסף שלכם בכלי השקעה כמו קרנות נאמנות או מניות כדי להשיג תשואות גבוהות ולשפר את מצבכם. חשוב לפעול עם יועצים פיננסיים מקצוענים, על מנת לבחור באפשרות ההשקעה המתאימה ולנהל את הפורטפוליו שלכם בצורה יעילה.

השקיעו בביטוח בריאות – כדי להתמודד כמה שיותר טוב עם כל בעיה רפואית שעלולה לצוץ, כדאי להרכיב כיסוי ביטוחי מקיף ככל האפשר, שיגן עליכם מפני הוצאות גבוהות עבור טיפולים רפואיים.

תכננו לטווח ארוך – למרות שפנסיה היא תקופת החיים האחרונה, אין שום סיבה לחשוב שתהיה קצרה. תוחלת החיים עולה כל הזמן, ואתם צריכים להתכונן לעוד 20-30 שנים של הוצאות וצרכים פיננסיים.

לסיכום

כולם מתמודדים עם קשיים כלכליים, אך עבור פנסיונרים הם עשויים להיות מורכבים יותר ולהחמיר עם הזמן. אם אתם מתקשים, זו לא סיבה להתייאש. יש שלל מומחים שיכולים לעזור לכם לשפר את המצב. מה שלא יהיה, קחו אחריות על המצב ונסו להתמודד עם הקשיים בצורה הטובה ביותר.