חגיגה של דג לחג: אמנון (מושט) טרי ברוטב פלפלים צבעוניים

יעל חן
|
ז' ניסן התשפ"ג / 29.03.2023 14:54
“מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, כשמדי פעם “משקים” את הדג עם הרוטב” • מתכון לחג באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל
מצרכים:

3 יחידות פילה אמנון (מושט) ישראלי טרי

לרוטב:

רבע כוס שמן (מומלץ שמן זית)
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
1 פלפל חריף, חצוי (לא חובה, רק לאוהבי החריף)
6 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה פפריקה
חצי כף כמון (כשר לאוכלי קטניות. ויש שאוסרים לגמרי)
1 כפית כורכום (עם הכשר לפסח, ללא חשש קטניות)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס סלרי קצוץ
3 פרוסות לימון
מים עד לכיסוי

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן על סיר רחב את הפלפלים והשום כ-3 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים היבשים ומערבבים. מוסיפים כוס מים, את הסלרי והפטרוזיליה, ומניחים מעל הרוטב את הדגים. מניחים על הדגים את פרוסות הלימון, ומעליהם את הכוסברה.

מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, כשמדי פעם “משקים” את הדג עם הרוטב.

הערה: על כל מוצר במתכון יש לבדוק שיהיה בכשרות לפסח