בהנחיית סגן השר מקלב: מיליוני שקלים לפעילות קהילתית ברחבי הארץ
בהנחיית סגן השר לפיתוח חרדי במשרד ראש הממשלה והתחבורה אורי מקלב יוצאת הרשות לפיתוח כלכלי חברתי במגזר החרדי בשורת פרויקטים ארוכה לטובת האוכלוסייה החרדית בערים המעורבות והחרדיות בהיקף של מיליוני שקלים.
את הפרויקטים יובילו הרשויות המקומיות בכל עיר – וזאת בצורה מתואמת עם הנציגות המקומית ברחבי הארץ.
עד כה הנציגות המקומית התקשתה לפעול במיזמים אלו, שהיו שמורים רק לציבורים אחרים. כעת, עם הנחיית סגן השר מקלב, כלל הציבור החרדי יוכל להנות ממיזמים אלו.
ב’קול קורא’ שפרסמה הרשות החרדית במשרד ראש הממשלה לרשויות המקומיות בישראל, ניתן לבצע מספר רב של תוכניות לציבור הרחב וזאת במימון הרשות החרדית, כאשר הרשות המקומית מוסיפה אף היא מתקציבה עבור פרויקטים אלו.
מיזם ייחודי זה מגיע בהנחיית סגן השר מקלב לאור דרישה רבה מהשטח, בעיקר בערים המעורבות בהן ישנן קהילות תורניות רבות שלא נהנות מתקציבים שונים ברשויות המקומיות.
כך, למשל, יוכלו הקהילות לצאת באמצעות הרשות המקומית שלהם לתוכניות שונות בתחום החינוך הבלתי פורמלי, תעסוקה, אוריינות פיננסית, בטיחות בדרכים, קידום הבריאות או בתחום שמירת הסביבה על פי הדרישה המקומית. וזאת כאמור במימון הרשות החרדית.
סגן השר אורי מקלב אמר, כי תקציב זה מהווה פריצת דרך בכל הקשור לפעילות המקומית בכל מקום ומקום ובדגש על הערים המעורבות. “יש כאן פלטפורמה שתוכל לעשות שינויים שכה רצינו בשנים האחרונות, זה עוד נדבך נוסף ביעדים של הרשות החרדית שתביא להנגשת השירותים הממשלתיים לציבור החרדי”.
מדובר במיזם ראשון מסוגו אל הרשויות המקומיות. ה’קול קורא’ מציע לרשויות תכניות המיועדות לתושבים החרדים בתקצוב הרשות לפיתוח חרדי. כאשר זוהי יריית פתיחה ואבן פינה לתשתית של שיתוף פעולה בין הרשות לפיתו”ח מול הרשויות המקומיות למען המגזר החרדי.
ברשות החרדית אומרים, כי הם גאים ליישם את מדיניות סגן השר האמון על הרשות החרדית, וכי השותפות בין הרשות לפיתוח חרדי לרשויות המקומיות היא בחירה המשקפת חזון אחיד, המעמיד במרכז את התושב ואת צרכיו.
“ביכולתה של שותפות זו לקדם פעילות אפקטיבית ומבורכת הכוללת חיבור בין הממשלה, הרשויות המקומיות והתושבים החרדים. זו הפעם הראשונה, בה ייהנו התושבים החרדים מתקציב ייעודי המוקדש כולו למענם בשיתוף עם הרשות המקומית”, אומרים ברשות.
ברשות מזכירים, כי “בנוסף למספר רשויות מקומיות חרדיות הומוגניות, קיימות עשרות רשויות מקומיות מעורבות – בהן המגזר החרדי מהווה מיעוט ולעתים נופל בין הכיסאות, בהעדר מענה מותאם. תכניות אלה, המוקדשות בעבורו הן בשורה גדולה”.
תגובות
אין תגובות