מסקר ‘כאן חדשות’ שפורסם הערב (שני) עולה כי יו”ר המחנה הממלכתי בני גנץ מזנק ל-21 מנדטים – על חשבון הליכוד שיורד ל-25 ויש עתיד שמקבל 22.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, שיעורי התמיכה ביו”ר המחנה הממלכתי מזנקים בהשוואה לסקרים קודמים – עלייה של יותר מ-10% מאז הסקר האחרון – ולראשונה גנץ גובר על ראש הממשלה בנימין נתניהו – עם 37% אחוזי תמיכה לעומת 30% לנתניהו.
כשמציבים את נתניהו מול יו”ר יש עתיד יאיר לפיד, הם בשיוויון – 31% לנתניהו לעומת 32% ללפיד. בקרב מצביעי הליכוד כרבע לא רואים בנתניהו המועמד המתאים ביותר לתפקיד. זאת, ככל הנראה על רקע הכעס של תומכי הימין על השעיית הרפורמה.
ומה קורה במנדטים?
הליכוד – 25
יש עתיד – 22
המחנה הממלכתי – 21
הציונות הדתית – 11
ש”ס – 10
יהדות התורה – 7
רע”ם – 6
חד”ש-תע”ל – 5
ישראל ביתנו – 5
העבודה – 4
מרצ – 4
בל”ד – 3.1%
גוש נתניהו יורד לשפל של 53 מנדטים, וגוש לפיד עומד על 56 מנדטים, ויכול להקים ממשלה יחד עם רע”ם – 6 מנדטים, וללא הרשימה המשותפת.
ומה אומר הציבור על פיטוריו של שר הביטחון? 62% סברו שהם לא היו מוצדקים, 17% תמכו בפיטורים ו-21% אמרו שהם לא יודעים.
המשתתפים בסקר נשאלו מי הדמות המתאימה ביותר כיום להיות שר הביטחון, כשגלנט זכה ל-40% תמיכה לעומת אבי דיכטר שזכה ל-16%.
מהסקר עולה רוב מוחץ לעצירת החקיקה באופן מידי – 62% תמכו בצעד זה, 22% טענו שיש להמשיך כרגיל והיתר ענו שהם לא יודעים. בקרב מצביעי הליכוד יש תיקו בין התומכים למתנגדים לעצירת הרפורמה.
כשבוחנים את תומכי הקואליציה כולה, עדיין יש יתרון בולט להמשך החקיקה – 52% לעומת 32%.
• סקר כאן חדשות שערך מכון קנטאר בראשות דודי חסיד נערך היום בקרב 600 גברים ונשים בגילאי 18+. אופן הדגימה: אינטרנטית וטלפונית, כולל במגזר הערבי. מספר האנשים שהתבקשו לענות על הסקר: 3,578. טעות הדגימה: 4.1+
הסקר נערך משעות הבוקר המאוחרות עד לשעות אחר הצהריים ומשקף את התגובה לפיטורי גלנט. הסקר משקף נכונה רק את המצב ביום זה. נתונים אלו עלולים להיות חריגים.
סקר כאן חדשות: לראשונה – גנץ גובר על נתניהו בהתאמה לראשות הממשלה • לגוש מתנגדי נתניהו 62 מנדטים בלי המשותפת | לכל הנתונים >>> https://t.co/2bAzL0NuWB@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/m9iiniiHEn
— כאן חדשות (@kann_news) March 27, 2023
מסקר חדשות 12 שפורסם הערב עולה, כי לו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, גוש נתניהו היה זוכה ל-54 מנדטים, גוש מתנגדי נתניהו ל-61 ורשימת חד”ש תע”ל – 5 מנדטים.
מהסקר עלה כי הליכוד היה מקבל 25 מנדטים בלבד, כאשר המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ זוכה ל-23 מנדטים ועוקף את יש עתיד שמקבלת 22 מנדטים. רשימת הציונות הדתית עם 12 מנדטים, ש”ס עם 10 ויהדות התורה עם 7 מנדטים.
ישראל ביתנו עם 6 מנדטים, ורע”ם, חד”ש-תע”ל ומרצ, שלא נכנסה לכנסת הנוכחית – זוכות כולן ל-5 מנדטים.
מנגד, מפלגת העבודה הייתה מאבדת את מקומה בכנסת ומקבלת 3.1 מנדטים בלבד, כמו גם בל”ד שזוכה ל-2.1.
כ-63%, כמעט שני שליש מהנשאלים, מתנגדים לפיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט, כאשר בקרב מצביעי הליכוד 58% מתנגדים למהלך, ובקרב מצביעי גוש נתניהו – 42% מתנגדים.
מעל למחצית מן הציבור (53%) תומך במחאה נגד הרפורמה המשפטית, כאשר בקרב מצביעי הליכוד תומכים בה 35% מהנשאלים, ובקרב מצביעי גוש נתניהו – 23%.
משנשאלו הנבדקים האם יתמכו או יתנגדו להחלטה על עצירת החקיקה – השיבו 63% כי הם תומכים בעצירת החקיקה, בעוד 24% העידו כי הם מתנגדים למהלך – 13% השיבו כי אינם יודעים.
58% מהנשאלים העידו כי הם תומכים ברפורמה משפטית שתושג בהסכמה רחבה. 66% ממצביעי גוש נתניהו תומכים ברפורמה מסוג זה וכך גם 60% ממצביעי גוש מתנגדי נתניהו. 19% בלבד מתנגדים לרפורמה שתתקבל בהסכמה רחבה, בעוד 23% אינם יודעים.
הציון שקיבלו נתניהו ולוין על תיפקודם
ביחס לתיפקודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו: 68% מהנשאלים העידו כי הציון שיקבל הוא סך הכול גרוע, כאשר 42% ממצביעי גוש נתניהו ו-55% ממצביעי הליכוד היו מדרגים את רה”מ בציון זה, ו-95% מקרב גוש מתנגדי נתניהו. כ-43% ממצביעי הליכוד העידו כי תיפקודו של נתניהו הוא בסך הכל טוב, בעוד רק 25% מכלל הנשאלים במדגם העידו כך.
מדובר בירידה בדירוג תפקודו של נתניהו בהשוואה לסקר הקודם, שבו כ-55% ממצביעי הליכוד ציינו כי תיפקודו טוב בסך הכל.
כ-47% מהנשאלים אמרו כי על שר המשפטים לוין להתפטר מתפקידו, 31% כי הוא אינו צריך להתפטר ו-22% ציינו שאינם יודעים. כ-42% ממצביעי הליכוד אמרו כי הוא אינו צריך להתפטר ו-38% ממצביעי הליכוד ציינו כי עליו לעשות כן. כ-53% מכלל הנשאלים במדגם סבורים כי על רה”מ נתניהו להתפטר מתפקידו, בעוד 36% סבורים שהוא אינו צריך להתפטר.
57% מכלל הנשאלים העידו כי על ההפגנות להיעצר לאחר עצירת החקיקה, כאשר בקרב מצביעי גוש נתניהו – 78% סבורים כך, ואילו בקרב מצביעי גוש מתנגדי נתניהו 41% סבורים כך. כ-30% מכלל הנשאלים גורסים כי ההפגנות צריכות להמשיך גם אם החקיקה תיעצר.