אדום, לבן, כחול וטעים – ארוחה אמריקאית קלאסית
אמריקה נחשבת למקום המושלם, ארץ האפשרויות הבלתי נגמרות. אנחנו אוהבים לבקר בה, וכמובן מאמצים את המאכלים המזוהים אתה.
המאכלים האמריקאים הם פשוטים, רובם נופלים לקטגוריה שאנחנו קוראים לה מזון מהיר, בעלי טעם חזק ודומיננטי שאינו מתנצל ואינו מעודן, המנות גדולות במיוחד והיתרון שלהם הוא שניתן להכין אותם בקלות במטבח הביתי ואין צורך במתכונים מסובכים ומורכבים כדי לעשות זאת.
אם רוצים להכין ארוחה אמריקאית טיפוסית, לפניכם כמה רעיונות למנות פופולאריות במיוחד.
לחם תירס משתלב בכל ארוחה
לחם תירס הוא אחד המאפים הקלים שיש, ובשונה מפשטידת תירס, הוא אינו מכיל גרעיני תירס אלא קמח תירס צהבהב. פשטידת תירס יכולה להיות מנה בפני עצמה בשולחן האוכל, בעוד שלחם תירס מוגש לרוב לצד מנות אחרות עשירות ברוטב כך שניתן “לנגב” אותו עם הלחם.
טעמו של הלחם מתקתק מעט, הוא נאפה בתנור כחצי שעה ורצוי לאכול אותו קר. היתרון הגדול שלו הוא בכך שהוא ללא גלוטן כך שניתן להכין אותו גם עבור מי שרגיש לגלוטן ואין צורך לשנות את המתכון.
פיצה אמריקאית עם בצק עבה
מקורה של הפיצה הוא ללא ספק מאיטליה, יחד עם הספגטי והניוקי, אך האמריקאית שכללו אותה, הפכו אותה למהירה יותר להכנה כך שהיא מתאימה לארוחות זריזות, עיבו את הבצק מאוד ובעיקר גיוונו מאוד את התוספות שעליהן כולל אננס בגרסת פיצה הוואי.
כמעט לכל אחד יש מתכון לפיצה פשוט וקל שהוא מכיר על בוריו, את הכמויות, הזמנים התבלינים והתוספות. כדי להפוך מתכון פיצה לסגנון אמריקאי, יש לרדד את הבצק פחות וליצור תחתית עבה יחסית. עם התוספות אפשר להשתגע ולפזר הרבה תוספות יחד או לשלב יחד תוספות שאינן בהכרח מתאימות זו לזו, אך זה העניין.
המבורגר ענקי וקערת צ’יפס
מנה נוספת המזוהה במיוחד עם צבעי אדום, כחול ולבן היא, ההמבורגר. קציצת המבוגר גדולה ועבה מוכנה על הגריל, מונחת במרכזה של לחמנייה עגולה שמתאימה למידותיה. עליה נמרחים מגוון רטבים והראשון ביניהם הוא הקטשופ החביב במיוחד על האמריקאים, מיונז, ברביקיו ועוד. כמה ירקות נוספים לחגיגה – עלה חסה, פרוסות עגבנייה, בצל חי או מקורמל, מלפפון חמוץ וניתן להוסיף גם חלפיניו חריף, פטריות מטוגנות ועוד.
אך גולת הכותרת, התוספת שבלעדיה לא ניתן לחשוב אפילו על המבוגר היא, קערת צ’יפס מטוגן וחמים שגם אותו ניתן לטבול בקטשופ.
פנקייק אוורירי עם הרבה סירופ
מנת קינוח אמריקאית להפליא היא הפנקייק. זו מנה פופולארית במיוחד על ילדים, ומשפחות רבות אוהבות להכין אותה כמנת קינוח קלילה או כארוחת ערב מושחתת ומפנקת. המרכיב החשוב ביותר במנה זו הוא סירופ המייפל המתקתק הנמזג בנדיבות על הפנקייק. יש מי שאוהבים סירופ שוקולד או לשלב בין השניים, אך המייפל הוא השילוב המקורי.
לצד הפנקייק ניתן להגיש מבחר פירות חתוכים, שוקולד מגורד, שערות חלבה ועוד מגוון גדול של אפשרויות, ביניהן גם מלוחות.
עוגת גבינה אפויה חלומית
עוגת הגבינה האפויה, זו שגובהה עצום, היא נימוחה ועשירה מבפנים אך בעלת מעטה קראנצ’י במעטפת, זכתה לשם המעיד על מוצאה – עוגת גבינה ניו יורקית.
פרוסה אחת ממנה מספיקה להשאיר טעם של עוד לתקופה ארוכה ביותר.
החיסרון הגדול של העוגה הוא בכך שמשך ההכנה של קצר יחסית, אך לאחר האפייה יש להשאיר אותה במקרר, ללא השגחה, למשך מספר שעות ארוכות, ועדיף ללילה שלם. טעמה, מרקמה ומראה המיוחד מתקבלים מכך שהיא יוצאת מהתנור כאשר אינה מוכנה לחלוטין, ועליה להתייצב באופן מושלם רק לאחר שבע שעות לפחות במקרר. ללא ספק הרבה זמן להמתין לביס מהסרטים. סרטים אמריקאים כמובן.
אם אי אפשר לעלות על הטיסה הבאה לאמריקה הרחוקה, אז לפחות אפשר להתענג על מנות הדגל הפופולאריות שלה. אין כמו ארוחה אמריקאית ביתי כדי להרגיש וליהנות ממעט אבק כוכבים.
האמריקאים אוהבים דברים פשוטים, גדולים ובכמות נדיבה, וכך בדיוק ניתן להגיש את המנות הללו. להכינן במטבח הביתי עם מצרכים נגישים מהמכולת, להגדיל את המנות כך שהצלחת תראה קטנה לידן ולהכין כמות שתספיק לכל הסועדים לפחות לשתי ארוחות עוקבות.
תגובות
אין תגובות