הקינוח המושלם לפסח: מתכון להכנת עוגת שוקולד וקוקוס נימוחה

יעל חן
|
י"ג ניסן התשפ"ד / 21.04.2024 02:25
שוברים את הראש איזה קינוח יפה, טעים, פרווה, מתאים להגיש לאורחים? המותג הקולינרי ‘מאסטר שף’ מציע מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס נימוחה – כשרה לפסח 

מצרכים (לתבנית 24 ס״מ):

1 פחית קרם קוקוס מאסטר שף כשר לפסח
400 גרם שוקולד מריר (פרווה), שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
½ כוס קורנפלור

לקישוט:

שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מביאים לרתיחה קרם קוקוס בסיר, מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים כוס מהתערובת בצד לציפוי. מעבירים את היתר לקירור.
3. מקציפים חלבונים וסוכר ומקציפים לקצף יציב 3-4 דקות.
4. מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מוסיפים גם קורנפלור ומערבלים עוד דקה.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד בהדרגה כדי לשמור על נפח ואווריריות.
6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל המרכז עדיין רוטט. מצננים לפחות שעה לפני ההגשה.
7. יוצקים את תערובת השוקולד ששמרנו מעל ואם רוצים מקשטים בשבבי קוקוס.