נתניהו בטקס בברלין: “הקריאות להשמיד את העם היהודי לא תמו”
ראש הממשלה בנימין נתניהו וקנצלר גרמניה אולף שולץ קיימו היום (חמישי) טקס זיכרון לקורבנות השואה ברציף 17 בברלין – יחד עם שורד השואה פרנץ מיכלסקי, נציגי הקהילה היהודית בגרמניה וחברי הפמליה.
ההשפעות המזיקות של המשקאות הממותקים: כל המספרים והנתונים
הטקס נפתח בדקת דומיה, הנחת זרים ובהדלקת נרות זיכרון על ידי ראש הממשלה והקנצלר. רבה של ברלין ושליח חב”ד, הרב יהודה טייכטל, אמר קדיש לזכר 6 מיליון הנספים בשואה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בטקס: “אני ממש נרגש, קנצלר שולץ, כששנינו עומדים כאן ומייצגים את גרמניה החדשה ואת מדינת היהודים שנולדה מחדש.
“לפני פחות משמונים שנה, שישה שבועות לפני תום המלחמה, כאשר ברלין כבר הייתה הרוסה, הנאצים שלחו את המשלוח האחרון של היהודים להשמדה. העולם השתנה מאז. גרמניה השתנתה. מדינת היהודים נולדה מחדש.
“אולם אנחנו יודעים שהקריאות להשמיד את העם היהודי לא תמו. הלקח המרכזי שלמדנו הוא שכאשר עומד בפנינו רשע כזה, עלינו לעצור את תכניות הרשע מוקדם כדי למנוע אסון.
“כיום אנחנו שומעים עוד קריאות להשמיד את המדינה היהודית ומיליוני יהודים. למדנו שעל העם היהודי להבטיח את היכולת להגן על עצמנו בעצמנו כנגד כל איום.
“אבל אנחנו מברכים על הידידות של חברינו, ששותפים לדאגה שלנו, לערכים שלנו ולרצון שלנו למנוע ממשטרים שוררים אלו ומאידיליות מטורפות מלהחריב את העולם כולו. הברית ביננו איתנה, וזה בא לידי ביטוי בכך שאנחנו עומדים כאן היום.
“אני מודה לך, הקנצלר שולץ, על הטקס החשוב והמרגש”.
במהלך תקופת השואה שימש מסוף המטענים הצמוד לתחנת גרונוולד כאחת הנקודות הראשיות לגירוש יהודי ברלין. המשלוח הראשון יצא מהתחנה ב-18 באוקטובר 1941 וגורשו בו 1013 יהודים. הרכבות יצאו מרציף 17 אל גטאות לודז’, ורשה וריגה, ומשנת 1942 ישירות אל מחנה ההשמדה אושוויץ ומחנה הריכוז טרזין.
35 רכבות נשלחו מרציף 17 לאושוויץ ועליהן 17,000 יהודים. עד לתום המלחמה ב-1945 גורשו דרך התחנה למעלה מ-50,000 יהודים.
תגובות
אין תגובות